Dívka, která spadla z nebe pokračuje jako Provazochodkyně

Jako agentka britského Velitelství zvláštních operací padla Marian Sutrová po seskoku nad francouzským územím do zajetí Gestapa. Byla vyslýchána, mučena a nakonec odvezena do koncentračního tábora Ravensbrück. Přežila a po válce se jako jedna z mála agentů vrací zpět domů. Tam ale zjišťuje, že její boj nekončí. Stát se opět součástí společnosti, mluvit s lidmi, najít si práci. To vše se zatím zdá jako nadlidský výkon. Když se k tomu přidá politický kolotoč studené války, začíná se to zdát až moc překážek na jednoho člověka.

Audio nahrávkou vás provedou dva hlasy. V roli Marian Sutrové uslyšíte výbornou Lucii Pernetovou. Marek Holý pak mluví za jejího mladého obdivovatele, syna rodinných přátel, který její příběh sleduje a doplňuje o pohled člověka, který válečné strasti nezažil.

Až budete Provazochodkyni poslouchat, doporučuju velké soustředění. Životem Marian Sutrové se míhá spousta lidí, objevují se další a další jména, která příběh splétají a zase rozplétají. Domyslete si k tomu i politickou situaci a poválečné dění a pochopíte, jak to myslím. Souvislosti se pak těžko hledají.

Pokud jste četli, nebo poslouchali Dívku, která spadla z nebe, Provazochodkyně na ni navazuje. Příběh pokračuje, ale je možné jej vnímat i jako samostatný román.

Hodnocení: 85 %

Autorka: Jana Sklenářová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *