Co bylo před Čeňkem?

Jindřicha a Natašu už znáte jako hlavní hrdiny obou dílů Deníčků moderního fotra. Jak se ale ti dva vlastně seznámili? Jak se stalo, že spolu začali žít? Jak spolu vycházeli a jak Nataša nakonec otěhotněla? Jejich příběh má dvě různé verze. Takže která je ta pravá? 

„Byl jsem singl a byl jsem na to patřičně pyšný. Připadal jsem si moderně. Přece si nebudu kazit život nějakým vztahem. Vztahy jsou totiž jeden velký kompromis. Musíte dbát na potřeby toho druhého a podobně. To nebylo nic pro mě.“ 

Určitě jste už někdy přemýšleli, jaké by to bylo, kdybyste mohli slyšet, co si právě myslí lidé ve vašem okolí. V autobusu, v práci nebo na rande. Hned bychom věděli, na čem jsme. Život by byl jednodušší. Možná. Nutno totiž dodat, že kdyby měl Jindřich možnost slyšet první Natašiny myšlenky, Čeněk by se určitě nenarodil. 

Dominik Landsman si k psaní další knihy přizval blogerku a spisovatelku Zuzku Hubeňákovou. Dali hlavy dohromady a vytvořili vtipnou, ale maximálně stereotypní dějovou linku, kterou střídavě komentují obě hlavní postavy. Určitě si brzy všimnete, že autoři mají podobný smysl pro humor, kniha tak díky tomu zapadá do série již existujících Deníčků. 

„…když tu se náhle otevřou dveře. Vejde do nich typický představitel myšlenky „na vzhledu nezáleží, všechno je to o srdíčku“. Pobledlý, v sepraném tričku a s vlasy ulíznutými do strany…Týpek se rozhlédne po restauraci, já se přikrčím a pokouším se rychle schovat pod stůl.“ 

Jindřichovi fanoušci budou „nultým“ dílem jistě potěšeni. Pro pobavení skvělé, hlubší smysl ale nehledejme. Lze předpokládat, že autoři jednoduše ani žádný nezamýšleli.  A stereotypy mezi muži a ženami vlastně nikdy neomrzí. 

Smiřme se s tím, že nikdy nebudeme vědět, co si ti ostatní právě myslí. Bohužel. A taky bohudík. Radši si o tom jen přečtěte. 

A možná pak zjistíte, že ne všechny ženy pochází z Venuše a ne každý muž je debil.

Hodnocení: 80 %

Autorka: Jana Sklenářová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *