Ava Lavender, dívka, která má křídla

Celou knihou nás provází Ava, která vzpomíná na své dětství a pomalu prozrazuje, jak to bylo nejen s ní, ale i s historií její rodiny. Americký sen zlákal babiččinu rodinu natolik, že se ze slunného francouzského venkova přestěhovala na Manhattan. Jenže Amerika není tak krásné a bezpečné místo, jak si Rouxovi zprvu mysleli. Štěstí střídá neštěstí a my se náhle s Avou ocitáme v Seattlu, na místě, kde se narodila. Ze začátku sledujeme především osudy jejích předků, ale nebojte se, Avy a vyprávění o tom, jak to bylo s jejími křídly, se dočkáme také.

Pohádka, román, báje? Tato kniha má od všeho trochu. Na první pohled by mnozí čekali něco veskrze romantického, kde se hlavní hrdinka souží láskou k nějakému krásnému hlavnímu hrdinovi. Ne, je to úplně jinak. To, co od knihy budete čekat, se vám vrátí v jiné a mnohem lepší podobě. Název napovídá, že půjde o příběh především “krásný”. Svým způsobem je, ale dočkáte se i momentů, kdy budete smutně a bolestně křivit svaly v obličeji a na vlastní kůži poznáte to soužení, o kterém Ava vypráví…

Kouzlo této knihy je právě v onom momentu překvapení. Vše nakonec dopadne přesně tak, jak byste nečekali. Zvraty se dějí ve správný čas, na správných místech a příběh vás udrží ve střehu. Sama jsem se nachytala nad tou známou větou „Ještě jednu kapitolu, a pak půjdu spát.” No, víte, jak to většinou končí… a taky to tak skončilo. Knihu jsem nechtěla dát z ruky a napínala mě od začátku až do konce. Určitě si teď říkáte, jestli to náhodou není zase jen pro mladé holky, ale Ava jistě uchvátí i dospělejší čtenáře a uvidíte, jak si vás tento podivuhodný a krásný příběh podmaní.

Hodnocení: 95 %

Autorka: Madeleine Fehrensová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *