Výsledky soutěže Hunger Games

Minulý týden jste na našem Facebooku mohli navrhnout svou vlastní Arénu v Hunger Games. Autoři pěti nejlepších získali filmový balíček: 2 vstupenky na libovolné promítání Hunger Games, plakát, klíčenku a triko.

Iveta: Fobio – Aréna strachu

Soutěžní příspěvek jsme přeložili do češtiny a doplnili diakritiku.

V každé části arény bych testovala různé fobie. Acrofobie – strach z výšek, takže nějaký krasný bungee jump, nebo šplhání na nejvyšší strom světa (sekvoj Stratosphere Giant), samozřejmě bez jištění. Arachnofobie – strach z pavouků (nejlépe s nimi něco podniknout v noci). Bibliofobie – strach z knih, takže povinné čtení knih z Neoluxoru, nejlépe bestsellerů: protože se určitě najde někdo, kdo má strach z knížek. 🙂 Klaustrofobie – nasimulovala bych „kratší“ pobyt v ponorce, jen ať se v uzavřeném prostředí projeví povaha soutěžících. Pyrofobie – pro ty, kdo se bojí ohně, spustit požár, kterému utečou jen ti nejzdatnější…

Barbora: Proslov Senecy Cranea

Soutěžní příspěvek není upraven.

Seneca Crane si odkašlal: „Pane prezidente, dovoluji si vám představit návrh Hladových her pro příští rok. Rozhodli jsme se, že ponesou téma ‚Světlo na konci tunelu‘ v duchu tohoto hesla necháme vybudovat rozsáhlý jeskynní komplex. Splátci budou mít minimum světla, což jim stíží orientaci v prostoru, diváci však díky kamerám uvidí perfektně. Jako potravu budou mít soutěžící k dispozici mech a několik druhů brouků a larev. Do několika jeskynní necháme zabudovat mechanické stěny, které zúží prostor podle potřeby. Například kdyby bylo nutné zbavit se, hm, nepohodlného hmyzu, můžeme ho rozmáčknout. Ovšem v jeskynních nemohou chybět ani padající ostré krápníky či voda. Takový dobře přivedený vodopád zatopí zavalenou jeskyňku jedna, dvě. Dále do jeskyní nasadíme muty, vzhledem k prostředí bych doporučoval obří netopýry vyšlechtěné k sání krve povstalcům, jejich agresivita dodá hrám tu správnou akci. A samozřejmě by neměl chybět masožravý tur, nejlépe velký zuřivý samec s hodně ostrými rohy. Doufal jsem, že by se vám tato symbolika mohla líbit. Děkuji vám za pozornost.“ Vrchní tvůrce Hladových her se uklonil.

Jan: Městské války

Soutěžní příspěvek není upraven.

Aréna se rozprostírá na ploše tak velké, že by se na ní bez problému vešla dvě větší města a již na první pohled je její krajina nehostinná. K zemi se pomalu a elegantně snáší sněhové vločky, i bez obvyklého silného větru zde panuje neúprosná zima, každý nádech ledového vzduchu bodá v plicích jako tisíce jehliček. Aréna je zahalena do bílého hávu, vše pokrývá vrstva sněhu – větve borovic v hustém lese, i úbočí hor tyčící se nad ním. Horské úbočí je právě tak vysoké a strmé, aby si při jeho zdolávání člověk snadno zlomil vaz, nebo některou končetinu. V různé výšce na svazích hor jsou ukryté zbraně a rybářské náčiní, možná výhoda proti nepřátelům, pokud je někdo dost silný, nebo vynalézavý aby se k věcem dostal. U úpatí jedné z hor se ve stínu borovic rozkládá jezero, jeho vody jsou hluboké a temné, ale také plné ryb, některé z nich jsou však díky své velikosti a ostrým zašpičatělým zoubkům nebezpečné. Největším nebezpečím Arény ale zůstává zima, přes uměle vyvolané laviny, ledové srázy hor, až po omrzliny a obtížné shánění jídla.

Veronika: Pohádková aréna

Soutěžní příspěvek není upraven.

Aréna by byla rozdělena do několika sekcí, každá jednotlivá věnovaná nějaké známé pohádce. Prostředí a animace by odpovídaly pohádkovému kraji a měly by falešně konejšivý účinek. Oblast Sněhurky by byla plná stromů s otrávenými jablky a skupin 7 trpaslíků s plnou výzbrojí bojových seker a brnění, jak se na správné trpaslíky patří. Oblast Šípkové růženky by se vyznačovala rozestupujícím se a opět vracejícím se růžovým houštím, v nepravidelných intervalech, kda trny by byly napuštěny nervovým jedem a příliš mnoho škrábnutí by znamenalo jistou smrt. Zároveň by postupně se tvořící a zase mizející cestičky v růžovém houští sloužily jako bludiště v jehož středu by byl jeden z mála zdrojů pitné vody a tato skutečnost by byla jasně vyznačena na ukazateli, aby se tam soutěžící museli pokusit vydat. V rohu hojnosti by byly maximálně dva ochranné silné obleky proti škrábnutí trny a dvě mačety na prosekávání. Jediným snadným zdrojem pitné vody by byl velmi omezený déšť. Velkou vodní plochu by zabírala oblast malé mořské víly, kde by ale voda byla slaná. Nicméně skýtala by jednu z mála bezpečných zdrojů potravy a to ryby a mořské tvory, které by si ovšem velmi tvrdě bránily mořské pany s trojzubci, roh hojnosti by obsahoval jen omezené množství sítí a háčků. Dále by tam byla oblast perníkové chaloupky kde by vše bylo z velmi lákavých smrtelně jedovatých perníčků a oblast červené karkulky s množstvým krvelačných vlků. Prémiovou oblastí by byla oblast Alladina, kde pokud by se soutěžícímu podařilo projít náročný úsek rozpálenou pouští s jedovatými hady a škorpióny, měli by možnost dojít k oáze s pitnou vodou, kde by byla jeskyně pokladů se snovým vybavením typu jídlo, zbraně, léky a létající koberec. Bylo by ovšem třeba znát správné heslo, k němuž by tam byly různě nápovědy, jinak by soutěžícího rozdrtil padají strop.

Jirka: Moderní Colosseum

Soutěžní příspěvek není upraven.

Nová aréna, postavená celá z kamene dle vzoru Colossea, se od svého vzoru lišila především tvarem. Jednalo se o pravidelný šestiúhelník, doplněný o různé kamenné výstupky a úkryty, které byly i uprostřed bojiště. Každý z bojujících měl tedy šanci se krýt a více taktizovat, než tomu bylo u bojů v dávném Colosseu. Některé úkryty navíc za uvolněným kamenem nabízely náhradní zbraně či jiné pomůcky zvýhodňující vás oproti soupeři, jinde jste však mohli nic netušíc propadnout falešnou podlahou a být uvězněn či poraněn v pasti, kde váš soupeř mohl lehce dokončit to, kvůli čemu zde oba jste. Tak jako v Colosseu, i zde byly tribuny přeplněné diváky, zde však architekti mysleli na jejich pohodlí, a tak byly sedačky pohodlné, nikoliv kamenné, a každý si pomocí ovládání na opěrce mohl objednat občerstvení dle uvážení. Celou arénu snímalo velké množství kamer, které byly umístěny po obvodu i na jednotlivých kamenných úkrytech v bojišti, aby měli i diváci z domova dokonalý přehled o tom, co se v aréně děje.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *