Říjnové knižní tipy

Sylvia Day: Obnažená

Dva rozdílní lidé – milionář Gideon Cross a mladičká Eva Tramellová, spolu začnou chodit. Jejich vztah je posilněn hlubokými city, které k sobě chovají a zdá se, že jejich lásce nic nezabrání. Více jejich vztah ale drží vzájemná přitažlivost a touha, která mnohdy zabrání rozchodu. Bude to ale stačit? Překonají společenské rozdíly? Obnažená od Sylvie Day je erotický román plný vášně a luxusu. Tím, že se autorka vyhnula jakýmkoliv tabu je její kniha atraktivní a přitažlivá. A samozřejmě – vzrušující.

Helga Weissová – Deník 1938 – 1945

Helga Weissová neměla jednoduchý život. Narodila se do pražské židovské rodiny, přežila 2. světovou válku a celých sedm let si psala deník. V něm nejdříve popisuje horšící se život Židů v Praze, a později i zážitky z koncentračního tábora, ve kterém žila od roku 1941 do roku 1944. Školní sešit, do kterého autorka po celé ty roky tužkou zapisovala děsivý vývoj událostí i své pocity, zazdil její strýc do jedné z terezínských zdí. Teď vychází vůbec poprvé v českém jazyce a knihu doplňují autorčiny ilustrace, ve kterých zachytila svou touhu po normálním životě

Charles Laurence: Společenský agent Jiří Mucha

Jiří Mucha, syn Alfonse Muchy, byl známým novinářem, spisovatelem  a prvním polistopadovým předsedou českého PEN klubu. V roce 1951 byl odsouzen za špionáž, pracoval v uhelných a uranových dolech. Charles Laurence, autor knihy, je novinář a syn britského diplomata. V padesátých letech se svým otcem pobýval v Praze a v této knize popisuje společenské prostředí té doby. Bylo plné intrik, špionáže a překvapivých příběhů. Kniha přináší dosud nepoznaný pohled na intelektuální elitu Československa a na naše moderní dějiny jako takové.

Lars Kepler: Svědkyně ohně

Lars Kepler je umělecký pseudonym manželů Alexandry Coelho Ahndorilové a Alexandera Ahndorila. Oba jsou zavedenými švédskými autory, ale pro své thrillerové romány se rozhodli pro jméno, které nebude spojováno s předchozí tvorbou. Svědkyně ohně je již třetím thrillerem, ve kterém se setkáváme s komisařem Joonou Linnou. První dvě knihy – Hypnotizér a Paganiniho smlouva, měly obrovský úspěch a Svědkyně ohně velké očekávání jistě nezklame. Komisař Joona Linna dostává nečekanou nabídku na pomoc – Floru Hansenovou, která tvrdí, že umí mluvit s mrtvými. Kniha je plná dějových zvratů a dokazuje, že „Lars Kepler“ patří k opravdovým hvězdám severské literatury.

Mark Watson: Jedenáct

Xavier je noční rozhlasový reportér, do jehož pořadu volají lidé, kteří nemohou spát a svěřují mu své životní příběhy. On sám nemá zrovna ideální život, vyhýbá se sousedům a žije ve svém staromládeneckém bytě. Přesto však dá do pohybu soukolí událostí, které ovlivní jedenáct různých lidí. Svým stylem kniha Jedenáct připomíná slavné romány Nicka Hornbyho. Nejen humor, ale dokonale vystižená lidská povaha, to jsou nejsilnější složky knihy Jedenáct.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *