Modernist Cuisine – kuchařka snů

Jedná se o velkolepé dílo, doslova o perlu mezi kuchařkami. Její velkolepost je dána hned několika faktory. Jeden z nich je nesporně rozsah – v šesti svazcích se jedná téměř o 2400 stran. Celá kniha pak váží úctyhodných 25 kilo – takže čtení do tramvaje to rozhodně není. Autory jsou Nathan Myhrvold, Chris Young a Maxime Bilet – vědec, vynálezce a geniální kuchař. Tito tři se spojili a vytvořili revoluční počin.

To je totiž druhý faktor, který z této knihy vytvořil tak mimořádnou záležitost. Popisy a recepty jsou skutečnou revolucí v přípravě jídel – tým kuchařů vymyslel nové postupy a technologie (inspirované vědou), které jsou milníkem světové gastronomie. „Stejně jako francouzští impresionisté kdysi popřeli vše tradiční, tak i Modernist Cuisine překračuje hranice kulinářského umění,“ stojí v oficiálních materiálech, které vydání knihy doprovázejí a nezbývá než jim dát za pravdu.

Důležitou součástí jsou fascinující fotky, jak se ostatně můžete přesvědčit sami na přiložených ukázkách. V těchto snímcích, které berou dech, je obrovské umění a kus poctivé krásy.

Přesto, že kniha Modernist Cuisine se nestane prodejním hitem (její cena se pohybuje kolem 12 tisíc korun), jsme rádi, že ji můžeme našim zákazníkům nabídnout. Prohlédnout a koupit si ji můžete v našem Paláci knih Luxor na Václavském náměstí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *