9c6acc95

Letem knižním světem (9. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Svérázná Irka Sinead procestovala již snad celičký svět. Jako letuška společnosti Mermaid airlines tak má všechna zahraniční letoviska doslova v malíčku. Trávit téměř každý den v jiné zemi ale ve skutečnosti není tak skvělé, jak se může zdát. Přeci jen by Sinead v životě chtěla dokázat i něco jiného. A třeba najít i svou spřízněnou duši. Jenže jak toho, s takto vytíženou kariérou, docílit?… ČÍST DÁL

Máme všichni rodiny, přátele a nepochybujeme o tom, že je dobře známe. Jenže pak se může stát, že odkryjeme něco, co si chtěli nechat jen pro sebe. Někdy je to milosrdné mlčení, které nás má ochránit od smutku a na které zareagujeme “proč jsi mi to neřekl/a”, jiná nás mohou při odhalení přímo složit na kolena… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

1. Každý rok obětují lidé v Protektorátu jedno novorozeně čarodějnici žijící v hlubokých lesích. Odnepaměti slýchali, že jen tak ochrání město před jejími zlými čáry. dokáže to ale Dívka, kter upíjela měsíc změnit? 2. Již 15. března vychází nový Robert Bryndza. V knize Do posledního dechu bude Erika řešit to, kdo se skrývá za falešnými profily na Facebooku a láká naivní mladé ženy na schůzku? 3. Časného zářijového rána, dosud zahaleného tmou, zavede zlá předtucha Malin Forsovou do Rydského lesa. Ta na místě nachází tělo. Lovci ohně na vás budou v knihkupectví čekat již 2. března. 4. Z lásky k Praze je čtivě napsaná autobiografie Gena Deitche o neuvěřitelných osudových zvratech významného amerického filmaře, který spoluutvářel československé dějiny animovaného filmu. 5. Zapomeňte všechno, co jste dosud věděli o Mirádži, o džinech i o Modrookém banditovi. Jisté je jen jedno – všechno se mění a Zrádce trůnu se blíží.

Knižní novinky týdne

1. Právě vyšel strhující příběh o přežití v Amazonii podle skutečných událostí s názvem Ztracen v džungli. 2. Nový dojemně tragikomický příběh Nejdelší den Adama T. od populárního autora Patricka Nesse vypráví o odvaze přijmout své pravé já a prožít život naplno. 3. Začtěte se do nové Noci Bernada Miniera. Během vyšetřování vraždy na ropné plošině v Severním moři narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografií. O pár dní později si snímky se zájmem prohlíží kriminalista Martin Servaz. Je na nich on sám zachycený teleobjektivem nepolapitelného sériového vraha Juliana Hirtmanna. 4. V současném Rusku řízeném modrookým, neodpouštějícím Vladimirem Putinem bojuje vyzvědačka Dominika Jegorovová jakožto Rudá volavka o přežití v džungli postsovětských tajných služeb. 5. Crozon je městečko na západě Bretaně – právě tam místní knihovník, samotář a podivín založí knihovnu odmítnutých rukopisů. Jedne z nich patří Henrimu Pickovi, místním výrobcem pizzy, jenž je už několik let po smrti. Když se vydají po jeho stopách, zjistí, že nic v jeho životě nenasvědčuje tomu, že by kdy napsal jedinou řádku. V čem tkví Záhada Henriho Picka?

Filmové a televizní novinky

Kniha Spolek přátek krásné literatury a bramborových koláčů se již během svého vydání stala v zahraníčí bestsellerem. Po dlouhých letech se její fanoušci mohou konečně těšit na filmovou podobu s Lilly James v hlavní roli. Oficiální premiéra film čeká 19. dubna. 

V minulém roce skončil jeden z nejpopulárnějších seriálů natočených podle knih úspěšné spisovatelky Sary Shapard. Řeč je o sérii Roztomilé malé lhářky. Patříte-li mezi její skalní fanoušky, tak zpozorněte. Autorčina další série Perfekcionistky vskutku dostanou svou seriálovou podobu. Setkáte se navíc i se známými obličeji. Do seriálu z Roztomilých malých lhářek přecházejí Janel Parrish (Mona) a Sasha Pieterse (Allison). Zcela novou tváři je ale Sofia Carson, kterou dosavaď můžete znát z taktéž knihou inspirovaného filmu Následníci

Zlatý kompas spisovatele Philipa Pullmana byl již před lety úspěšné zfilmován. Nyní jej čeká doslova znovuzrození. Bad Wolf Productions, která nedávno dokončilo natáčení seriálu Čas čarodějnic se již brzy pustí i do této televizní adaptace. 

Alexandra Bracken autorka fantasy duologie Cestovatelka nejprve zaujala čtenáře svou debutovou knihou The Darkest Minds. Ta svým jedinečným nápadem zaujala i filmové tvurce a zadařilo se. Již 3. srpna se tak dočká premiéry stejnojmenný film s hvězdným obsazením. Tešit se můžete na Amandlu Stenberg, Mandy Moore či Gwendoline Christie.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, www.eonline.com, www.telegraph.co.uk, www.harpersbazaar.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *