Letem knižním světem (9. týden 2015)

Dnes na našem blogu začíná soutěž o tři kuchařky Škola světové kuchyně. V recenzi získala kniha 100% hodnocení. 

V tomto týdnu vás zveme na 2 akce v Paláci knih Luxor – prezentaci knihy modelky a finalistky České Miss 2014 Veroniky Kašákové a křest knihy Pavla Sekyrky spojený s autogramiádou.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Další díl ze série Pán ohně od Petera Maye vyjde v nakladatelství Host v listopadu pod názvem Čtvrtá oběť.
  • Na duben chystá nakladatelství Argo další knihu Markuse Zusaka – Smečka rváčů
  • 1. května vychází kniha Tady je ráj – Svědectví o životě v Severní Koreji. nenechte si ujít toto působivé svědectví o nelidském režimu. Autor vypráví o unifikovaném bydlení, škole s krutými tresty, funkcionářském kastovnictví…
  • Další kniha Johna Greena, Příliš mnoho Kateřin, vyjde v Knižním klubu začátkem dubna. 
  • O záhadných událostech, které se staly v červenci roku 1947 nedaleko města Roswellu v Novém Mexiku, bylo napsáno mnoho publikací. Den po Roswellu – Záhadné technologie, tajné služby a studená válka je však výjimečná. Její autor, plukovník Philip J. Corso, působil v Oddělení pro zahraniční technologie a armádního výzkumu a vývoje. V této pozici měl přístup k dokumentům o havárii v Roswellu včetně informací od 509. letecké jednotky, která získala vrak létajícího disku. Vychází 25. března.
  • 1. května vyjde další kniha Lisy Renee Jonesové. Po románech V tvojí kůži a Sama sebou přichází Jedině s tebou.
  • Další ze série kriminálních příběhů, v nichž hlavní vyšetřovatelkou je samotná Jane Austenová, se jmenuje Jane Austenová a muž v kněžském rouchu a vyjde 1. dubna.
  • 9. března vyjde román Philipa Kerra, Muž bez dechu, vynikající thriller odehrávající se za 2. světové války.
  • 29. září vyjde v originále pokračování románu Než jsem tě poznala od Jojo Moyesové s názvem After You. Podle prvního dílu se chystá také filmová adaptace se Samem Claflinem a Emilií Clarke v hlavních rolích.
  • Chuck Palahniuk zveřejnil ukázku z komiksového pokračování svého slavného románu Klub rváčů. K dispozici je na webu Playboy.
  • Nakladatelství Kniha Zlín zveřejnilo book trailer knihy Trofej, která vychází 10. března.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na finální trailer filmové adaptace Rezistence. Česká premiéra je 19. března a už teď vám můžeme prozradit, že chystáme exkluzivní projekce v Praze a ve Zlíně.


S úspěchem filmové adaptace Fifty Shades of Grey se filmaři začali více poohlížet po erotickém žánru, a tak se v budoucnu můžeme těšit na řadu filmů inspirovaných podobnými knihami. Nejdál je momentálně projekt adaptace Božského bastarda od spisovatelského dua Christina Laurenová, který produkuje Jeremy Bolt.

Herečka Rooney Mara potvrdila, že nebude pokračovat americká verze filmového Milénia od Stiega Larssona. V prvním díle si zahrála po boku Daniela Craiga.

Zveřejněny byly nové promo vizuály a klipy k 5. řadě seriálu Hra o trůny, která svým dějem pokrývá události 5. knihy série Píseň ledu a ohněTanec s draky.



Scénář k filmové adaptaci Hledání Aljašky od Johna Greena napíše duo Scott Neustadter a Michael H. Weber, které má na svědomí i scénáře k filmům Hvězdy nám nepřály a Papírová města.

Zveřejněn byl nový trailer filmové adaptace Daleko od hlučícího davu od klasika Thomase Hardyho.


Zdroje: Usatoday.com, Hollywoodreporter.com, Collider.com, Theguardian.com, Edna.cz, Hypable.com, Pagetopremiere.com

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Která kniha/adaptace/video vás zaujalo nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *