8bdcf486

Letem knižním světem (7. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Hlavní hrdinka Karen žije se svým manželem Tomem v krásném domě na předměstí New Yorku. Jsou spolu dva roky a mají spokojené manželství, oba pracují, prostě středostavovská idylka. Jednoho dne však zazvoní telefon, Karen všechno nechá, sedne do auta a zběsile odjíždí. O několik hodin později nabourá její auto do sloupu, Karen se probudí v nemocnici s otřesem mozku a vůbec nic si nepamatuje. Nebo si nechce vzpomenout… ČÍST DÁL

Devětašedesátiletý Artur Pepper žije sám v domku se zahradou. Je to právě rok, co mu zemřela jeho milovaná manželka Miriam, se kterou strávili krásný společný život. Jejím odchodem ztratil chuť žít, cokoliv dělat, s kýmkoliv se stýkat včetně svých dětí. Jeho život je stereotypní, fádní a dělá stále stejné úkony ve stejnou dobu každý den. Vše se změní ve chvíli, kdy při třídění manželčiných věcí nalezne zlatý náramek na ruku s několika přívěsky… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

Pojďme se společně podívát na tituly, která nás v brzké době čekají. Tento týden nás opět svým příběhem očaruje Serafina a rozštěpené srdce. Některé věci jsou pro Isabelle absolutně nepostradatelné: ranní káva, práce v báječném květinářství a nudlová polévka. Brzy jí ale čeká doslova Čokoládový průšvih. Máte rádi záporňáky? Tak to nepromeškejte knihu S láskou tě nenávidím, která je právě záporňákům celá věnovaná. Před nedávnem nás doslova oslnil Falešný román a již brzy vyjde pokračování s názvem Falešný sňatek. Cass zapomíná, jestli si vzala prášky nebo že si domluvila schůzku. V hlavě má jen zmatek a mrtvou ženu, kterou možná mohla zachránit. Je blázen? To zjistíte v knize V pasti lží

Knižní novinky týdne

Začtěte se do nového trilleru Agonie smrti ze série Funebračka. Pokud byste chtěli raději sáhnout po něčem s reálným podtextem, tak vám můžeme jen doporučit novinku od nakladatelství Jota a to Moskvu. Odeon před pár dny vydal román Odloučení americké spisovatelky Katie Kitamura. Tím největším hitem února je beze sporu nové dobrodružství Roberta Langdona v knize Počátek. Vskutku jedinečným young adult příběhem je Replika, jenž vás přenese do zcela nového světa. 

Filmové a televizní novinky

Tento týden bude mít filmovou premiéru Tvář vody. Jde o adaptaci stejnojmenné knihy z pera Guillerma del Tora a Daniela Krause. V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland. Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov.

Díky Amazonu bychom se snad brzy mohli dočkat nové seriálové podoby legendárního Barbara Conana. Na tomto projektu momentálně pracuje hned několik skvělých režisérů, kteří mají za sebou spoluúčast na seriálech jako jsou Hra o trůny či Příběh služebnice. Kdo si ale nesmrtelného Conana zahraje, je zatím ve hvězdách. 

Opravdu dlouho se mluví o možném filmu o Jokerovi známem z DC komiksů. První možným hercem pro tuto roli byl Leonardo DiCaprio, ale získat pro film tohoto držitele oscara bohužel nevyšlo. Nyní je žhavým adeptem další znamý herec Joaquin Phoenix. Film se bude odehrávat v 80. letech minulého století a bude sledovat cestu a vzestup Jokera tak, jak jej dnes známe.

Během letošního Super Bowlu byl představen novy trailer k filmu Avengers Infinity war, který vtrhne do kin již zanedlouho – přesněji v dubnu. Snímek završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, www.csfd.cz, www.screenrant.com 

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *