Letem knižním světem (7. týden 2017)

Až do 14. února nabízíme v knihkupectvích 20% slevu na romány pro ženy při koupi alespoň dvou titulů tohoto žánru. Na našem blogu můžete navíc zjistit, který knižní hrdina vás vezme na rande – udělejte si náš valentýnský kvíz.

Tento týden vás zveme na dvě akce do Paláce knih Luxor – v úterý bude naším hostem olympionička Eva Samková, 15. února křtíme knihu Michala Čagánka.

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Už tento týden vyjde pokračování úspěšného thrilleru Dívka v ledu od Roberta Bryndzy. V románu Noční lov, jenž se odehrává jednoho parného léta v Londýně, čelí oblíbená vyšetřovatelka Erika Fosterová další nebezpečné výzvě. 
    • Líbily se vám knihy Velké problémy v Malém Vietnamu a Spad? Pak pro vás máme skvělou zprávu – František Kotleta plánuje na rok 2017 pokračování obou titulů! Na skvěle přijaté postapo Spad naváže Poločas rozpadu a Tomáš Kosek bude tančit Poslední tango v Havaně.
    • V následujícím týdnu vyjdou hned dvě knihy, které se dočkaly adaptace. 17. února vyjdou Sedmilhářky se seriálovou obálkou, 20. února se na pultech knihkupectví objeví knižní předloha filmu Mlčení.
    • Fanoušci Miloše Urbana se už teď v únoru dočkají nové knihy – vyjde milostná novela Závěrka aneb ztížená možnost happy-endu. Zároveň se chystá nové vydání knihy Poslední tečka za Rukopisy, kterou Urban v roce 1998 debutoval.
    • 13. března vyjde v Odeonu kniha Vegetariánka, která vloni získala Man Bookerovu cenu. Román jihokorejské autorky Han Kang před lety tak silně zapůsobil na začínající překladatelku Deboru Smithovou, že se kvůli němu naučila korejsky. V Koreji se originál dotiskoval po statisících a například kritik deníku New York Times prý po přečtení knihy přestal jíst maso.
    • Michal Petrov oznámil na své facebookové stránce, že píše třetí díl úspěšné série Retro ČS. vydá jej nakladatelství Jota letos na podzim.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    Národní třída Jaroslava Rudiše se dočká filmové adaptace. Práva na zfilmování získala společnost Negativ, která stojí například za snímkem Alois Nebel. Film bude režírovat Štěpán Altrichter (Schmitke) a natáčet se začne letos na podzim.

    Podle historických románů Philippy Gregory vznikl v produkci stanice Starz už seriál z období války růží – Bílá královna. Nyní se dočkáme pokračování s názvem Bílá princezna. Premiérový díl bude odvysílán 16. dubna. V galerii pod článkem najdete plakáty jednotlivých postav.


    Zveřejněn byl nový trailer filmové adaptace románu Kruh od Davida Eggerse, ve které hrají Emma Watson a Tom Hanks. Premiéra v ČR je naplánována na 27. dubna.


    Podívejte se na další teaser trailer filmu Zahradnictví, ke kterému vyjde letos v dubnu i kniha. První díl trilogie s podtitulem Rodinný přítel bude mít premiéru 27. dubna.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Aktualne.cz, Ihned.cz, Vanityfair.com, Snitchseeker.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *