350094be

Letem knižním světem (6. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

I tentokrát se děj knihy točí kolem rodinných a partnerských vztahů. Na sousedském grilování se odehrálo něco, co otřáslo dosavadními životy všech zúčastněných. A přitom to začalo tak nevinně: bezdětný pár Erika a Oliver pozval na odpolední svačinu kamarádku Clementine s manželem Samem a s jejich dvěma malými roztomilými holčičkami… ČÍST DÁL

Koupit si ponožky za několik tisíc? Není problém! Když máte bohatého tatínka, který nekouká na účty, můžete svůj šatník obohacovat o nejeden super kousek, který si pak ani nevezmete na sebe. Jenomže jednou se ucho utrhne a pohár trpělivosti přeteče. Ve 27 letech se vrhnete do reálného světa. Bohatý spratek a Libby Lomaxová po česku baví i irituje zároveň…ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

Tento týden se můžete těšit na Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr, který jistě potěší každého příznivce young adult příběhů. Únor pak přinese takové knižní pecky jako jsou Noc od Bernarda Miniera, Švédské holínky od Henninga Mankella či Tvář vody, kterou vydává Host. V březnu do kin poputuje film Rudá volavka a tak vám můžeme doporučit i jeho stejnojmennou knižní předlohu Rudou volavku

Knižní novinky týdne

Autorka knihy Manželé odvedle právě přišla s novým thrillerem Někdo cizí v domě. Začtěte se do nového převyprávění příběhu o Krásce a Zvířeti s názvem Na lovu, který vás jistě zaujme svou originalitou. Harry Potter je nesmrtelný, tak ať vám ve sbírce nechybí ani nové vydání Harryho Pottera a fénixova řádu. Již tu byla spousta dívek .. ve vlaku, v ledu nebo v pavoučí síti, ale Dívka na sněhu je doslova a do písmene čerstvá novinka. Cestovat časem je dar, ale také břemeno. Své o tom ví hrdinka románu Cesty časem Carrie. 

Filmové a televizní novinky

Jak to již s knihami Stephenie Meyerové bývá, strhávají na sebe všude ohromnou pozornost. Jinak tomu není ani v případě její nejnovější knihy s názvem Specialistka. Ta se momentálně nachází v procesu příprav pro televizní seriál. Vše je teprve na samotném začátku a tak doufáme, že se tento seriál již brzy dostane na svět.

5. července bude mít v českých kinech premiéru pokračování filmu Ant-man s názvem Ant-man and the Wasp natočený na motivy stejnojmenných komiksů od Marvela. Neváhejte a mrkněte na nový český trailer.

Pierce Brown, autor knihy Rudý úsvit, v nedávném rozhovoru prozradil, že se převedení jeho bestsellerové knihy na filmová plátna nakonec nepovedlo. Fanoušci ale nemusí zoufat, ze hry ještě není seriál. Sám autor navíc slibuje v blízké době zveřejnit detailnějších informace týkající se především zatím utajeného hollywoodského režiséra, který bude stát za všemi díly první série. Jistě se tam máme na co těšit. 

Na Dívku v pavoučí síti od Davida Lagercrantza, jenž je čtvrtým pokračováním veleúspěšné série Milenium Stiega Larssona, se můžeme těšit již letos. Do kin se adaptace dostane v polovině října. V hlavní roli Lisbeth Salander se představí anglická herečka Claire Foy. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.digitalspy.com, www.express.co.uk, www.vanityfair.com 

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *