0b728598

Letem knižním světem (51. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Přijďte si pro dárky do Luxoru! Při nákupu nad 250 Kč od nás dostanete poukázku v hodnotě 250 Kč na nákup potravin u Košík.cz.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Mari je poutnice z klanu Tkalců, dcera a dědička ženy s jedinečnou schopností léčit svůj lid, své povinnosti však odsouvá stranou, dokud ji nevyhledá zvláštní psí spojenec a nezmění navždy její osud. Nová knih Z vůle luny autorky série Škola noci vychází 19. prosince.
  • Po novém roce nás bude hned na začátku ledna čekat Stín větru Carlose Ruiz Zafóna. Ukryté hluboko v srdci starobylé Barcelony leží pohřebiště tisíců ztracených či odložených svazků. Sem je jednoho chladného rána roku 1945 přiveden desetiletý Daniel Sempere, aby si vybral jeden titul. Daniel zvolí román Stín větru záhadného autora Juliána Caraxe – a nastoupí spletitou a nebezpečnou cestu iniciace do světa literatury i dospívání. 
  • Knižní klub vydá 12. ledna Konec léta. Za soumraku na konci léta roku 1983 prolezl pětiletý Billy Nilsson dírou v plotě ze zahrady do kukuřičného pole – a nevrátil se domů. V poli našli jen jednu jeho botu. Příbuzní, policie i sousedé po něm několik dní marně pátrali. Příběh ze zapadlé jihošvédské vesnice obletěl celou zemi, zdevastoval rodinu Nilssonových a po čase se na něj zapomnělo. A pak, dvacet let poté, potká Billyho starší sestra Veronica na skupinové terapii ve Stockholmu mladíka, který začne vyprávět o svém zmizelém kamarádovi.
  • Na konci ledna vyjde pokračování onlíbené knihy Zloději luridia s názvem Kryptoportál. William Wenton – kluk, který umí luštit šifry jako nikdo jiný na světě – se znovu vrací do Institutu. Všechno je tu ale vzhůru nohama a platí přísná bezpečností opatření. Příčinou všeho je Abraham Talley. Muž, který už dříve Williama málem připravil o život. Něco tu však nehraje. Komu může William věřit a proč ho trápí podivné záchvaty? A co je vůbec zač ten kryptoportál? Najde v sobě William sílu, aby zachránil ty, které má rád?
  • 31. ledna se těště na nový prírustek do odeonek a to Deník. Peter Wilmot se s Misty seznámil na výtvarné škole. Kromě bradavky propíchnuté špendlíkem a svetru od krve ji zaujal ještě něčím jiným. Směsice odporu a obdivu vyústila ve sňatek a život v kamenném domě na ostrově Potchkeysea. Všechno, co člověk dělá, je autoportrét. Misty chtěla být malířkou, ale těhotenství jí to znemožnilo – místo toho skončila jako servírka a pokojská, obtloustlá páchnoucí ženská, která svůj příběh zaznamenává ve formě deníkových zápisků pro svého manžela.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Thomas a hrstka jeho přátel unikli z nástrah Labyrintu. Přežili náročnou pouť Spáleništěm. Mnohokrát si mysleli, že už je konec, že to nemůže být horší. Přesto mají ty nejtěžší chvíle a nejbolestivější rozhodnutí teprve před sebou. Adaptace posledního dílu trilogie LabyrintVražedná léčba vtrhne do kin 25. ledna 2018. Nepropásněte ale nový finální trailer. 

Obsazení filmového zpracování Stehlíka od Donny Tartt se stále rozrůstá. Krome Ansela Elgorta a Aneurina Narnada si ve filmu zahraje i herečka Willa Fitzgerald a postavu jménem Kitsey Barbour. 

Dlouhoočekávaná nová verze Malých žen z produkce BBC má již svůj trailer. Romantická Meg, nezkrotná Jo, nanápadná Beth a rozmazlená Amy. Čtyři sestry, jež musejí čelit stesku po tatínkovi, který bojuje v občanské válce, chudobě či vážné nemoci, ale hlavně svým vlastním ambicím. Čtyři dívčí hrdinky, jež postupně dospívají, zakládají vlastní rodiny a poznávají všední strasti i nevšední krásy…

Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného, a nepleťte se do jeho života. Vše je v pořádku až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Den co den Davida Levithana se jako hromada dalších young adult knih dočkala zfilmování a jestli jste zvedaví, tak mrkněte na nový trailer. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline, www.variety.com, www.collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *