0132ac0f

Letem knižním světem (50. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nenechte si ujít jedinečnou šanci a setkejte se v pondělí 11. prosince od 18:00 se zpěvačkou Darou Rolins, která bude v Paláci knih podepisovat diář Rok podle Dary 2018. Pro prvních 200 fanoušků má nakladatelství Presco Group připravený dárek. 

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Ilan vstoupila do nížin, které jsou pro ni světem naprosto odlišným od toho sklenařského. Přátelství s kapitánem pětadvacítky je stále nové a Ilan si uvědomuje, že takový vztah nevzniká jen tak. Zvlášť když se jedná o pětadvacet bojovníků, jejichž nohy kráčí po zemi dlouhá léta a kteří za svůj život ovlivnili mnoho dění ve světě. Aby mohla o lidech, kteří zotročili její lid, smýšlet jako o přátelích, musí se hlavně naučit odpouštět. Kniha Faja vychází již dnes 11. prosince.
  • Román o skutečném holčičím přátelství a velké odvaze vypráví o středošškolačce Evie. Právě nastoupila na novou školu, kde ji nikdo nezná jako „tu holku, co se zcvokla“. Už nebere skoro žádné prášky, umí si poradit se svými úzkostmi a je na krok od toho, aby byla normální. Jenže co to je, být normální? Má skvělé kamarádky, chodí do kina a na koncerty. Ještě ji zbývá najít si kluka. Jenže vztahy s kluky jsou ošemetná věc, z těch by se zbláznila i normálně holka. Už jsem normální ?! vydává nakladatelství Slovart 14. prosince.
  • Radka Třeštíková si pro vás připravila další skvělou knihu Dobře mi tak. Sebestředný a bezohledný malíř Boris se rozvádí se svou ženou. Tento životní zlom ho nutí zamyslet se nad sebou samým a bilancovat. Hledá cestu zpět ke svému dospělému synovi, minulost se mu ale vrací jako bumerang. V té chvíli mu navíc zkříží cestu šestnáctiletá Erika. Kniha vychází 18. prosince.
  • 20. prosince si svou cestu do knihpectví najde Nejdelší cesta Nicholase Sparkse. Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. V hustém sněžení však přehlédne zatáčku. Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi než doufat, že si auta někdo všimne a zachrání ho. Při vědomí ho udržují vzpomínky na manželku, která zemřela před devíti lety. 
  • V lednu se těště na historickou knihu Vstup jen na povolení! Vlídná mlčenlivá krajina na pomezí dnešní České republiky a Rakouska skrývá nespočetné příběhy původních německých obyvatel, prvorepublikových ochránců státních hranic, poválečných pohraničníků, vojáků základní vojenské služby nedobrovolně zařazených k Pohraniční stráži a konečně i statisíců osob pokoušejících se přejít ilegálně státní hranice. Do těchto končin nás zavádí kniha mladého českého historika, která na základě archivních materiálů, odborné literatury a rozhovorů s mnoha místními pamětníky vůbec poprvé souhrnně popisuje každodenní život na české straně hranic v období studené války. 

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Co John Green vydá, to se ihned stane hitem. A nejen tím knižní. Nedávnou Greenovu novinku Turtles all the way down, kterou u nás vydá Yoli, čeká možná filmová adaptace. Proč možná? John Green sice prodal práva, ale na samotném projektu se teprve začne pracovat a není tak vůbec jisté, zdali želvy nakonec zamíří i do kin. My však pevně věříme, že se vše povede. 

Premiéra film Ready player one nás čeká již 30. března do kin. Jestli stále váháte, zdali to bude stát za to, tak mrkněte na trailer a především na zbrusu nový plakát, který naleznete v galerii na konci článku. 

Science-fiction kniha Válka starého muže spisovatele Johna Scalzi z vojenského prostředí natolik zaujala Netflix, že se podle ní rozhodl natočit film. Sám autor se bude na tvorbě podílet jako výkonný producent. Když člověk konečně dosáhl hvězd, zjistil, že jen málo planet je vhodných k životu a že ve vzdáleném vesmíru zuří o každou z nich krvavá válka mezi mnoha technicky vyspělými rasami. Přestože člověk nepatří mezi ty nejrozvinutější, již desetiletí zuřivě a neúprosně bojuje daleko od domova, aby samotná Země zůstala v bezpečí. Většinu zdrojů ovládají Koloniální obranné síly, ke kterým se může přidat každý, jehož pozemský čas se naplnil.

Vánoční koleda? Tech už tu bylo. Očividně jich ale není nikdy dost. Tom Hardy nedávno odtajnil, že se společně se scénáristou Stevenem Knightem, připojili k té nejnovější adaptaci legendární Dickensovi knihy. Žádné bližší informace zatím nejsou známy. Film by se měl objevit v kinech až v roce 2019.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.nerdist.com, www.trillmag.com, www.71republic.com, www.theverge.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *