Letem knižním světem (50. týden 2016)

Připravili jsme přehled 50 nejprodávanějších knih roku 2016. Hádejte, která je na 1. místě.

Do konce roku máme akci pro milovníky knih Jonase Jonassona – pořiďte si Zabijáka Anderse a dostanete k němu stejnojmennou audioknihu zdarma.

Tento týden vás zveme na dvě autogramiády – dnes v 17:00 proběhne v Paláci knih Luxor prezentace knihy Ivana Langera, v pátek bude mít v našem knihkupectví v Ostravě autogramiádu rapper Majk Spirit.

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • V dubnu vyjde kniha Who The Fuck Is David Koller? – unikátní knižní rozhovor básníka Milana Ohniska se slavným českým rockerem Davidem Kollerem, zpěvákem, bubeníkem, jedním z lídrů kapely Lucie, ale taky neúnavným bojovníkem proti komunistům a zkorumpovaným politikům. Velmi otevřené vhledy do Kollerova hudebního i osobního života jsou doplněny bohatým vizuálním materiálem.
    • Další krimi Hakana Nessera vydá nakladatelství MOBA už příští rok v březnu. Jmenovat se bude Karambol.
    • V Nevýslovné, kterou vydá Argo v březnu 2017, uctívá Michel Faber vzpomínku na svoji ženu, která zemřela na rakovinu. Tato sbírka poezie vypráví o tom, jaké to je najít pravou lásku, a pak jí říct sbohem.
    • Přemýšleli jste někdy, co by vám kočičí mazlíček řekl, kdyby uměl mluvit? Catsass vám to poví… A to si za rámeček nikdo z vás nedá. Interaktivní, vtipné, provokativní komiksové stripy od mladé francouzské karikaturistky poprvé knižně už v lednu.
    • Dánové jsou považováni za nejšťastnější národ na světě. Za jejich spokojeností stojí hygge, což je pocit sounáležitosti a tepla, moment pohody a radosti. Stejnojmenná kniha, která vyjde už v lednu, vám pomůže hygge najít ve vašem životě a užívat si jej každý den.
    • Nakladatelství Argo představí příští rok v březnu novou fantasy krimi sérii Paula Cornella London Falling, která uvádí na scénu inspektora Jamese Quilla.
    • 10. ledna vyjde kniha Můj kámoš Ježíš, vynikající tragikomický a bizarní příběh o přátelství, důvěře a důsledcích činů jednoho zvláštního „kodaňskýho“ kluka, který staví především na velmi drsném černém humoru a „veselé dánské depresi“.
    • Podlehli jste kouzlu fantastického světa J. R. R. Tolkiena? Kupte si v lednu knížku Hádanky a hlavolamy ze světa Středozemě.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    27. dubna bude mít v Česku premiéru filmová adaptace knihy Kruh od Davida Eggerse. V hlavních rolích se představí Emma Watson a Tom Hanks. Podívejte se na první zveřejněný trailer.

    Zveřejněn byl další trailer filmové adaptace románu Padesát odstínů temnoty, která bude do českých kin uvedena 9. února.


    Mammoth Screen a Agatha Christie Productions Ltd představí novou TV adaptaci hry Svědek obžaloby od Agathy Christie (najdete ji v souboru Detektivní hry). Dvoudílné drama odvysílá BBC One 26. a 27. prosince 2016. V hlavních rolích se představí Toby Jones, Andrea Riseborough, Kim Cattrall, Billy Howle, Monica Dolan, Hayley Carmichael, David Haig a Dorian Lough.

    Podívejte se na nový trailer 4. řady Sherlocka, která má na BBC premiéru 1. ledna 2017. Vysílací práva zakoupila i Česká televize.


    Těšíte se na Volání netvora? Filmová adaptace knihy Patricka Nesse má u nás premiéru 30. března 2017. Podívejte se na otitulkovaný film o filmu.


    19. února má na HBO premiéru seriálová adaptace románu Sedmilhářky od Liane Moriarty. Podívejte se na nový trailer.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Snitchseeker.com, Vogue.com, Agathachristie.com, Bookriot.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *