0331c06c

Letem knižním světem (49. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Autorka Markéta Harasimová a Nakladatelství MaHa si vás dovolují pozvat v v úterý 5. prosince od 17:00 na křest a autogramiádu knihy Purpurové doteky. Kmotry knihy budou duo Těžkej Pokondr, David Deyl a Jaroslav Mendel.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Jonas T. Bengtsson přichází s novým románem, ve kterém nám představuje dalšího hrdinu, jenž by se jen stěží vešel do škatulky „obyčejný Dán“. Přesto nepochybujte, že by se takový příběh nemohl odehrát i u nás. Sus je devatenáct let, ale vypadá na dvanáct. Většinu života strávila v drsném prostředí kodaňského ghetta těch nejchudších. Její bratr leží v kómatu v nemocnici. Otec, pro Sus jen brutální opilecké monstrum, sedí ve vězení za vraždu její feťácké matky. Sus drží při životě jediná touha – touha po pomstě… Na knihu Dívka jménem Sus se můžete těšit již 5. prosince.
  • Že by Po práci legraci? Přesně tak! Kniha Po práci legraci měla velký čtenářský ohlas. Připomenout si dobu socialismu na tehdejších anekdotách, hádankách, parodiích a posměšcích, jež byly pro mladší ročníky opatřeny vysvětlujícím komentářem, se ukázalo jako šťastný nápad. A jelikož se do knihy ani zdaleka nevešlo všechno, co lidový vtipálek za čtyřicet let vlády komunistů vyprodukoval, přicházejí autoři s druhým dílem vycházejícím 13. prosince.
  • Papež je mrtvý. Za zavřenými dveřmi Sixtinské kaple se okamžitě roztáčí soukolí katolické mašinérie. Sto a osmnáct kardinálů k tomu z celého světa zasedne, aby během následujících hodin zvolili příštího nejmocnějšího duchovního vůdce planety.  V jejich rozhodování je má provázet boží vůle a Jeho hlas jim má odhalit, kdo je ten pravý. Avšak i když jsou kardinálové oslavování jako muži ctností a víry, jsou to především lidé. Každý z nich má své touhy, své rivaly. A také hříchy, které už nyní nedokáží skrývat… Konkláve vychází 13. prosince.
  • Na začátku ledna děti potěší další příběh Zmáťi a Záhady – Vzhůru za dobrodružstvím. Zmáťův tatínek dostal úžasný nápad! Sestrojí si rybářského robota, který mu usnadní každodenní honbu za potravou pro početnou kočičí rodinu. Vynález opravdu funguje, jenže robot zmizí dřív, než se s ním pan Čičák stihne vydat k jezeru. A Zmáťa se rozhodne, že ztraceného robota vypátrá. Tajemný kocour Záhada se znovu objeví a připojí se ke Zmáťovi při hledání v temném, zasněženém lese. Po vynálezu jako by se zem slehla, ale na Zmáťu, Záhadu a tajného cestovatele schovaného ve Zmáťově batohu čeká v zimním lese velké dobrodružství.
  • 7. únor bude patřit Danu Brownovi a jeho nové knize Počátek. Robert Langdon, harvardský profesor symbologie a náboženské ikonologie, přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúčastnil významného oznámení – odhalení objevu, který „navždy změní tvář vědy“. Pořadatelem společenského večera je čtyřicetiletý miliardář a futurista Edmond Kirsch, jenž se díky svým oslnivým supermoderním vynálezům a odvážným předpovědím stal celosvětově uznávanou osobností. Kirsch, který před dvěma desetiletími patřil k prvním Langdonovým studentům na Harvardu, se chystá zveřejnit přelomový vědecký objev… 

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Legendární Avengers v příštím roce již potřetí vrátí v ještě hojnějším počtu. Kromě samotného týmu Avengers se setkáme se Strážci galaxie, Spider-manem, Ant-manem, Doktorem Strangem či Lokim. Premiera filmu byla naplánována na 3. května 2018.

Thomas a hrstka jeho přátel unikli z nástrah Labyrintu. Přežili náročnou pouť Spáleništěm. Mnohokrát si mysleli, že už je konec, že to nemůže být horší. Přesto mají ty nejtěžší chvíle a nejbolestivější rozhodnutí teprve před sebou. Na Thomase a jeho přátelé čeká to nejtěžší – Vražedná léčba. Zkraťte si čekání na film a mrkněte na oficiální plakáty, které v plném rozlišení naleznete v galerii na konci článku.

S adaptacemi knih Agathy Christie se zdaleka ještě nekončí. Před dvěma týdny mělo premiéru Hadí doupě s Christinaóu Hendricks, Gillian Anderson a Maxem Ironsem v hlavních rolích.

Amazon oficiálně potvrdil zakoupení práv k Pánu prstenů. Již teď je jisté, že se bude jednat o hned několik sérií s možností dalších volných pokračování. Amazon se díky tomuto projektu stane značným konkurentem HBO. Kdo si v seriálové podobě Pána prstenů zahraje je však zatím ve hvězdách.

Čekáte netrpělivě na Probuzení Simona Spiera neboli Love, Simon? Tak pozor, je tu konečně plnohodnotný trailer. Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávných rukou a Simon se stane obětí vydírání: buď udělá, co se po něm chce, i když se mu to příčí, nebo riskuje, že si tajné e-maily přečte celá škola. V sázce je však ještě mnohem víc…

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.variety.com, www.ew.com, www.digitalspy.com, www.hollywoodreporter.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *