Letem knižním světem (49. týden 2016)

Soutěžíte s námi na Facebooku v rámci akce Knižní advent? Do dnešní 16 hodiny můžete vyhrát omalovánky Fantastická zvířata a kde je najít. A hned pak bude následovat další kniha a další… až do 18. prosince.

Dnes vyšlo vánoční číslo našeho magazínu Neoluxor živě!, které nabízí přes 200 knižních tipů. Vyzvedněte si magazín v jakémkoliv našem knihkupectví, nebo listujte online.

Plánujete někomu na Vánoce darovat podepsanou knížku? Pár autogramů můžete posbírat tento týden v Paláci knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Těšte se na únor, vyjde nový Kepler! Joona Lina se v Lovci králíků opět vrací na scénu.
  • 5. díl série Henning Juul chystá nakladatelství MOBA na červen 2017. Pokud jste si oblíbili knihy Thomase Engera, nenechte si ujít Smrtelnou ránu.
  • Svérázný stařík Frank Derrick je zpět. Přestože oslavil už 82. narozeniny, je stále plný elánu. Jeho literární otec, J. B. Morrison, je mistrným pozorovatelem a skvělým vypravěčem lidských příběhů, do nichž tak akorát dávkuje moudrost míšenou s břitkým anglickým humorem. Jedinečná dovolená Franka Derricka, 82 let vyjde v únoru.
  • V dubnu vydá Jota román Sympatizant, který letos získal Pulitzerovu cenu. Sleduje osudy dvojitého agenta sloužícího rozvědce socialistického vietnamského státu i tajné službě jihovietnamského režimu, s jejímiž exponenty se po pádu Saigonu vydá do amerického exilu.
  • Poslední je brilantní a napínavý psychothriller s apokalyptickou zápletkou, který vydává 25 nakladatelů po celém světě. Ústředním motivem je reality show Ve tmě – dvanáct účastníků vysadili v hlubokých lesích a vystavili podmínkám, které měly prověřit jejich sílu, odolnost, vytrvalost. Izolovaní od vnějšího světa netuší, že v něm došlo k něčemu strašlivému.
  • Prošli jste Přechodem. Čelili Dvanáctce. Teď vejděte do Města zrcadel k poslednímu zúčtování. Třetí díl série Přechod vyjde v únoru.
  • V únoru vydá Knižní klub knihu Poslední deska – první díl detektivní série od spoluautora scénáře legendárního seriálu Dr. Who.
  • 2. května 2017 vyjde v originále román Into the Water od Pauly Hawkinsové, autorky bestselleru Dívka ve vlaku. Příběh se bude točit kolem mrtvé matky a její náctileté dcery, jejichž těla byla nalezena na dně řeky. Česky knihu pravděpodobně vydá Knižní klub.
  • 17. ledna 2017 vydá Veronica Rothová nový epilog k sérii Divergence. We can be mended mapuje Čtyřkův život po konci třetí knihy a bonusový materiál dostanou zdarma všichni předplatitelé románu Carve the Mark (česky vyjde pod názvem Čáry života).

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zjistěte, co stojí za příběhem knihy Volání netvora v novém featurette videu k chystanému filmu, který uvidíme v českých kinech už v únoru.

2. ledna 2017 má premiéru 1. díl 2. řady seriálu Shadowhunters, který je natočený na motivy série Nástroje smrti od Cassandry Clareové. Můžeme se prý těšit na mnohem temnější podívanou. Zveřejněny byly nové plakáty postav (ve větším rozlišení v galerii pod příspěvkem).

Studio Lionsgate plánuje adaptaci série Kronika Královraha od Patricka Rothfusse (první díl se jmenuje Jméno větru). Hudbu prý složí Lin-Manuel Miranda (muzikál Hamilton).

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Mtv.com, Hypable.com, Tor.com, Adweek.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *