e3c31c0f

Letem knižním světem (48. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Jenny Aaronová, bývalá příslušnice elitní policejní jednotky, operující ve spolupráci s policejními útvary po celém světě, při akcích prokazovala vysokou inteligenci a smrtící nasazení. Jenže před pěti lety v Barceloně skončil tamní zásah katastrofou. Od té doby je Jenny slepá. Tehdy si myslela, že to nejhorší má už za sebou. Mýlila se. Nejhorší den v jejím životě nastal teprve teď… S konečnou platností vychází 30. listopadu.
  • 1. prosince se na police knihkupectví dostane Otevřený hrob. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejími rezidenty jsou ti, co i po smrti chtějí posloužit vědě. A právě tady nalezne Kim Stoneová se svým týmem mrtvolu – ale čerstvou, o níž místní badatelé nemají tušení, kde se tam vzala.
  • V zapadlém koutě Londýna učí bývalý špičkový drezúrní jezdec svou vnučku Sarah tak, jak to sám kdysi dělal v elitní jezdecké škole ve Francii. Když však do jejich života zasáhne katastrofa, čtrnáctileté Sarah nezbyde nic jiného, než aby se životem protloukala sama… Nová kniha Jojo Moyesové Krasojezdkyně na vás bude čekat již 4. prosince.
  • František Kotleta se vrací s novou knihou Rázová vlna. Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… Vychází 5. prosince.
  • Nakladatelství Yoli vydá 13. prosince young adult knihu Z vůle Luny. Mari je poutnice z klanu Tkalců, dcera a dědička ženy s jedinečnou schopností léčit svůj lid, své povinnosti však odsouvá stranou, dokud ji nevyhledá zvláštní psí spojenec a nezmění navždy její osud. Po smrtícím útoku na její blízké se její svět rozpadá. Mari ale odhalí sílu svých schopností a tajemství o svém dvojím původu a vydá se na cestu za záchranou svého lidu. 

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Pokud se stejně jako my těšíte na seriálovou podobu knižní série Čas čarodějnic, tak si určitě nezapomnetě pustit krátkou ukázku. V galerii na konci článku na vás zároveň čekají zcela první fotografie. 

Američtí bohové zaznamenali s pouhou jednou sérií neskutečný úspěch. Nedá se tak divit tomu, že nás v příštím roce bude čekat druhá série a ani tomu, že i další knihy Neila Gaimana dostávají více a více prostoru. BBC radio 4 v tuto chvílí pracuje na šestidílné mini-sérii Anansiho chlapci, což je volné pokračování právě Amerických bohů. Z herců se můžete těšit třeba na Lennyho Henryho (Harry Potter a vězeň z Azkabanu), Jacoba Andersona (Hra o trůny) či Nathana Stewart-Jarretta (Misfits). 

Nejen, že se knihy Charlese Dickense dočkaly obrovského množství filmových i televizních adaptací, ale konečně se dostalo i na samotného autora. Tohoto jedinečného spisovatele si zahrál Dan Stevens (Kráska a zvíře) ve filmu The man who invented Christman, jenž měl premiéru tento pátek. FIlm sleduje Dickensovu snahu a cestu za napsáním jedné z jeho nejslavnějších knih Vánoční koleda

Loni svět obletěla zpráva, že si herečka Brie Larson (Pokoj) zahraje jednu z nejvýraznějších komiksových postav a to Captain Marvel. Herecké obsazení toho připravovaného filmu od Marvela před pár dny rozšířil Jude Law, který příští rok zazáří jako Albus Brumbál v pokračování Fantastických zvířat a kde je najít. Law získal roli doktora Waltera Lawsona. Na tento film si ale ještě dlouho počkáme. Plánovaná premiéra nás čeká v březnu roku 2019. 

Vražda v Orient-expresu je již nějakou dobu v kinech, ale nedá se říci, že by šlo o hit. Přestože zatím film příliš nevydělal, připravuje se již další fílm podle knihy Agathy Christie, který opět zrežíruje Kenneth Branagh. Půjde o Smrt na Nilu. Mladou krásnou milionářku Linnet Doylovou čekala růžová budoucnost. Ale na svatební cestě lodí za exotikou Horního Egypta došlo k pokusu o vraždu. Ještě že je náhodou mezi cestujícími i Hercule Poirot…

John Le Carré letos u diváků uspěl se seriálovou podobou své knihy Noční recepční. A tak prostor dostává i autorova další kniha Little drummer Girl. Jednu z hlavních rolí získal Alexander Skarsgård (Pravá krev). Ten si zahraje izraelského špiona jménem Becker. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj:  www.variety.com, www.ew.com, www.digitalspy.com, www.hollywoodreporter.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *