Letem knižním světem (48. týden 2016)

Dnes začne na naší facebookové stránce akce Knižní advent. Až do 18. prosince budeme každý den soutěžit o jednu knihu. Štěstí tedy můžete zkusit celkem v 21 soutěžích.

Víme, že vánoční nákupy zaberou spoustu času, proto jsme pro vás prodloužili otevírací dobu našich knihkupectví

Tento týden vás zveme na 3 akce do Paláce knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Příští rok vyjde další román Victorie Schwabové, která se českým čtenářům nedávno připomněla fantasy Temnější tvář magie. Divoká píseň nabízí napínavé převyprávění příběhu Romea a Julie v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí.
  • Fanoušci románů pro ženy od Samanthy Youngové se můžou začít těšit na leden. Vyjde totiž Scotland Street.
  • Koncem roku vydá Jan Melvil Publishing knihu Život samá pohroma, která se zabývá mindfulnessem – duševním tréninkem zaměřeným na rozvíjení pozornosti k prožívání přítomného okamžiku. Jde o významný fenomén oslovující v poslední době čím dál tím větší část západní společnosti od jednotlivců po korporátní sféru. Například časopis Time mu nedávno věnoval hlavní téma na titulní stránce s příhodným názvem Mindful Revolution.
  • Svůj klasický bestseller Zbraně vlivu napsal Robert Cialdini už před dvaatřiceti lety. Úspěch první knihy – 3 miliony prodaných výtisků v 31 jazycích – byl ale jen začátkem. Tématem přesvědčování se autor zabýval i nadále a výsledkem je mimořádně čtivá kniha Před-svědčování. Vyjde 7. prosince.
  • Problémy s modrou krví a rodinným sídlem doslova v Kostce. I třetí díl Aristokratek od Bočka se dočká audiozpracování v podání Veroniky Khek Kubařové. Aristokratku na koni vydá OneHotBook do konce roku.
  • V březnu 2017 vydá Knižní klub Versailles, strhující historický román, který poodhaluje tajemství jednoho z nejkrásnějších paláců v dějinách lidstva. Dočkal se i seriálového zpracování na BBC.
  • Jak to že, lidé ve starověkém Řecku a Římě vypadali všichni tak krásně? A proč jsou všichni nazí!? Proč se ve středověku malovalo všechno naplocho? Proč obraz potřebuje rám? Je opravdu potřeba tolik ovoce, když chci malovat zátiší? Na to odpoví kniha Proč je v umění tolik nahých lidí a další zásadní otázky o umění – praktická publikace, která přivádí starší děti a mladé čtenáře k umění vtipnou formou a učí je, jak se mohou na umění dívat a jak je interpretovat. Vyjde v lednu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Stanice NBC odvysílá v lednu novou seriálovou adaptaci Čaroděje ze země Oz s názvem Emerald City. Nečekejte ale pohádku, tohle převyprávění je o dost temnější. 


1. ledna 2017 představí BBC 4. řadu seriálu Sherlock. Podívejte se na nově zveřejněné fotky (ve větším rozlišení v galerii pod článkem).

Společnost Legendary získala filmová a televizní práva k románu Duna od Franka Herberta. Konkrétní projekt však zatím nebyl oznámen.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Hypable.com, Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *