Letem knižním světem (48. týden 2015)

Na našem Facebooku můžete od první do poslední adventní neděle soutěžit o jednu knihu každý den.

Od 1. prosince získáte k nákupu knih ve všech našich knihkupectvích sadu slev do dalších obchodů

Dnes vyšlo prosincové číslo magazínu Neoluxor živě! K vyzvednutí je zdarma v knihkupectvích, číst online ho můžete na Issuu.

Tento týden vás zveme na křest knihy české Vícemiss 2007 v Quadriu a několik akcí do Paláce knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Další román Simona Mawera, autora legendárního Skleněného pokoje, se chystá už na únor. Jedná se o volné pokračování Dívky, která spadla z nebe a bude se jmenovat Provazochodkyně.
  • Životní příběh designérky Clary Wolcottové představí příští rok v březnu nakladatelství Metafora. Poledne u Tiffanyho zve do života jedné z nejpozoruhodnějších umělkyň 19. století.
  • Na červen příštího roku chystá Kniha Zlín knihu Faktor Churchill – skvěle napsaný životopis britského premiéra, který nebojácně vedl svůj národ do boje, přestože nenáviděl válku, muže potýkajícího se s depresemi a šišláním, který se přesto vypracoval na jednoho z největších řečníků všech dob a nejproslulejšího žurnalistu své éry, …
  • Kniha Tajemství bleskové matematiky jednou provždy změní váš pohled na svět čísel. Zasvětí vás do metod, jaké používají skuteční zázrační počtáři. Ve velmi krátkém čase dokážete z hlavy provádět úžasné výpočty, které byste dříve považovali za zhola nemožné. Vyjde v půlce prosince.
  • Druhý díl úspěšné young adult fantasy série Skleněný trůn s názvem Půlnoční koruna chystá CooBoo na leden 2016. 
  • Elizabeth Gilbertová, autorka bestselleru Jíst, meditovat, milovat, ve své nové knize sdílí se čtenáři svůj jedinečný pohled na kreativitu. S úžasnou empatií a bezbřehou velkorysostí nám dává nahlédnout do tajemného světa inspirace. Vybízí nás, abychom přijali svou přirozenou zvídavost a odložili zbytečné trápení. Knihu Velké kouzlo vydá koncem února nakladatelství Jota.
  • Papež František připravuje knihu pro děti. Bude se skládat z dopisů a obrázků od dětí z celého světa, které mu přišly poštou. Chybět nebudou ani jeho odpovědi. Kniha Dear Pope Francis: The Pope Answers Letters from Children Around the World vyjde v originále 1. března 2016.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Stanice HBO zveřejnila první plakát 6. řady seriálu Hra o trůny, která bude mít premiéru v dubnu příštího roku. Jak to tedy bude s Jonem Snowem?

Podívejte se na nově zveřejněné plakáty ke speciální epizodě seriálu Sherlock od BBC. Premiéra tohoto mimořádného dílu, který prý bude tak trochu gotickým hororem i duchařskou historkou, je 1. ledna 2016.

Paramount Pictures představilo druhý trailer filmové adaptace Big Short od Michaela Lewise. Premiéra je naplánována na 23. prosince.


Podívejte se na úvodní titulky seriálu Shannara (podle knih Terryho Brookse), který poběží na MTV od 5. ledna 2016.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Hypable.com, Collider.com, Adweek.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *