44a75b64

Letem knižním světem (47. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nakladatelství Brána vás zve v pondělí 20. listopadu od 17:00 na křest CD Elvíry. Kmotrami budou Sandra Nováková a Lucie Paulová.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Mare Barrowová je ve vězení, bez svého blesku nemá žádnou moc a neustále ji trýzní osudové chyby, jichž se dopustila. Je vydaná napospas chlapci, jejž kdysi milovala, chlapci, který je lhář a zrádce. Maven Calore, nyní král, dál pokračuje v plánech své mrtvé matky ve snaze udržet si vládu nad svou zemí – a nad svou vězeňkyní. Králova klec vychází již tento týden u nakladatelství CooBoo.
  • Král i jeho místokrál jsou mrtví. Západozemí čelí největší krizi od rebelie proti šílenému králi. Druhý díl dnes již legendárního cyklu Píseň ledu a ohně se odehrává v ještě zběsilejším tempu než Hra o trůny. George R. R. Martin bez uzardění ničí ve své knize celé armády, o jednotlivcích nemluvě. Střet králů může propuknout naplno. Vychází 31. prosince ve zcela novém překladu.
  • Právě nastoupila na novou školu, kde ji nikdo nezná jako „tu holku, co se zcvokla“. Už nebere skoro žádné prášky, umí si poradit se svými úzkostmi a je na krok od toho, aby byla normální. Jenže co to je, být normální? Román Už jsem Normální ?!? o skutečném holčičím přátelství a velké odvaze vypráví o středošškolačce Evie vychází 29. listopadu.
  • 30. listopadu vychází kniha Co dělá národy úspěšnými. Krize roku 2008 udělala konec iluzím, že prosperita a politický klid se budou dál šířit donekonečna. Současný svět je ochromován pomalým růstem a rostoucími nepokoji. Jak tedy můžeme určit, které země budou prosperovat a které se propadnou? 
  • Můžeme o komunistickém režimu uvažovat pouze v dimenzích represe a bezpráví? Není možné, či přímo nutné ukázat, že musel nabízet také něco pozitivního a svůdného, co tehdejší obyvatele Československa lákalo a naplňovalo? Na takové otázky vám odpoví kniha Nový socialistický člověk, která vychází 13. prosince.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Zamilovali jste si Fantastická zvířata a kde je najít? Tak to vás určitě potěší následující novinky. Na druhý díl si počkáme přesně rok. Premiéra byla stanovena na 16. listopadu 2018. Podnázev druhého dílu zní The Crimes of Grindelwald a přidáváme i úplně první forografii všech postav včetně samotného Brumbála v podání herce Jude Lawa a Johnnyho Deppa jako Grindelwalda. Fotografii v plném rozlišení naleznete v galerii na konci článku. 

George Clooney se zhostil postu režiséra a bude se tak podílet na nové televizní podobě knihy Hlava XXII. Sám si v tomto sestidílném sériílu i zahraje a to plukovníka Cathcarta. Clooney se tak po dlouhých dvaceti letech vrací na televizní obrazovky. 

Přípravy filmu Stehlík podle stejnojmenné knihy spisovatelky Donny Tartt jsou v plném proudu. Sarah Paulson, známá z například American horror story, se nedávno připojila k hereckému obsazení. 

Poslední dívka Rileyho Sagera letos vyšla poprvé v češtině a k tomu bude již brzy zfilmovaná. Práva po dlouhé době získalo studio Universal Pictures. Před deseti lety jela studentka Quincy Carpenter na dovolenou s pěti přáteli a vrátila se sama, jediná přežila hororový masakr. Stala se členem „klubu“ FINAL GIRLS, který vymysleli novináři, a do takové skupiny lidí nechce nikdo patřit. 

Sedmilhářky se již bzdy dočkají druhé série. Minisérie natočená podle úspěšné knihy Sedmilhářky spisovately Liane Moriarty si rychle získala přízeň fanoušků a vše si tak pokraování doslova vyžadovalo. Natáčení by mělo započít na jaře příštího roku. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj:  www.pottermore.com, www.theguardian.com, www.tvline.com, www.variety.com, www.vanityfair.com 

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *