Letem knižním světem (47. týden 2016)

Zveme vás na dvě autogramiády Lindy Rybové a Kateřiny Winterové k novému Herbáři – 21. listopadu budou podepisovat knížky v Plzni a 23. listopadu se objeví v Hradci Králové. Kromě toho pořádáme dalších 5 akcí v Paláci knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • O Albertu Einsteinovi víme téměř vše. Nyní však přišel čas odhalit příběh nevšední ženy, která žila a pracovala po boku jednoho z největších fyziků historie. Více v knize Einstein & Einstein.
  • V dubnu 2017 vyjde kniha Když Lenin přišel o mozek a Churchill obětoval ovci – další neuvěřitelné a svérázné historické „perličky“ z pera Gilese Miltona, jednoho z nejzábavnějších a nejoriginálnějších historiků dnešní doby.
  • Začátkem ledna vyjde volné pokračování thrilleru Přítelkyně smrti s názvem Dům smrti, ve kterém se lovkyně se mění v lovnou zvěř!
  • V květnu 2017 se dočkáme páté Husitské epopeje. Začíná klíčovým zlomem v zápase mezi katolíky, kteří se snaží o návrat ke starým pořádkům, a kališníky, vedenými mladým Jiřím z Poděbrad, který obsadí Prahu.
  • V červnu 2017 vydá Argo román Nutné zlo, strhující závěr románového triptychu, ve kterém si Otčina Roberta Harrise podává ruku s Alanem Moorem.
  • V půlce ledna vyjde Muzikální Sherlock – humorné povídky založené na hypotéze, že Sherlock Holmes byl nejen detektiv, ale především houslový virtuóz.
  • 7. prosince vyjde v Odeonu kniha Únava materiálu, dlouho očekávaný román Marka Šindelky, nositele Ceny Jiřího Ortena a Magnesie Litery za prózu, který reaguje na aktuální téma – migrační vlnu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na první trailer Krásky a zvířete od Disneyho. Hraná verze s Emmou Watson a Danem Stevensem jde do českých kin 16. března 2017.


3. března 2017 má v USA premiéru filmová adaptace knihy Chvíle před koncem od Lauren Oliverové. Ve filmu Ry Russo-Youngové se v hlavní roli představí Zoey Deutch (Vampýrská akademie). Uvedení v ČR zatím nebylo potvrzeno.


Mark Osborne, režisér filmů Kung Fu Panda a Malý princ, bude režírovat chystanou adaptaci komiksů Jeffa Smitha s Kůstkem. Warner Bros. plánuje celkem 3 filmy. 

Fox připravuje pilotní díl seriálové adaptace románu Přechod od Justina Cronina. Sám autor v projektu figuruje jako koproducent.

Stanice Syfy plánuje adaptaci knihy Cizinec v cizí zemi od Roberta Heinleina.

Podívejte se na první fotky z chystané minisérie BBC na motivy detektivek Roberta Galbraitha (J. K. Rowlingové). Představují se na nich dvě hlavní postavy – Cormoran Strike (Tom Burke) a jeho asistentka Robin (Holliday Grainger). Vysílat se bude příští rok.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Tor.com, Collider.com, Hypable.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *