Letem knižním světem (47. týden 2015)

Tento týden soutěžíme na našem blogu o vstupy na předpremiéru filmové adaptace Malého prince.

Zveme vás na autogramiády a křty. Svoji účast na křtu knihy Kafe a cigárko a autogramiádě Marušky Doležalové můžete potvrdit i na Facebooku.

Haruki Murakami získal Hans Christian Andersen Prize, nejprestižnější dánskou literární cenu. Oceněn byl za odvážné kombinace klasického příběhu, popkultury, japonské tradice, snového realismu a filozofické debaty.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Další kniha Jamie Cat Callanové nese název Francouzky nespí samy a odhalí vám tajemství francouzského flirtu. Autorka vůbec poprvé předkládá čtenářkám osobitého průvodce chodbičkami francouzské lásky. A tak v knize najdete odpovědi na mnohé otázky týkající se milostných vztahů.
  • Shada nabízí dobrodružství čtvrtého Doctora Who, které se nikdy nedostalo na televizní obrazovku. Scénář k němu však v roce 1979 psal Douglas Adams a Garreth Roberts nyní původní text dotvořil do podoby příběhu plného zvratů, zmatků a časoprostorových paradoxů.
  • Nelítostný mafiánský román o nelítostném gangsterovi: Vince Coll získal kdysi kvůli své brutalitě přezdívku Vzteklý pes – román Tvrďáci líčí krátkou kariéru této skutečné postavy newyorského podsvětí.
  • Na únor chystá nakladatelství Ikar knihu Úpis, autorka Michelle Millerová nám v ní umožňuje nahlédnout do odvrácené tváře Wall Street – do světa sexuálních skandálů, zákulisních dohod a nemilosrdného boje o moc.
  • Další román autora vynikajících thrillerů – Harlana Cobena – se bude jmenovat Cizinec a vyjde v lednu. Jedná se prý o jeho dosud nejskandálnější thriller o tom, jak se mohou dobře míněné lži v cizích rukou změnit ve smrtící pasti.
  • Román Kam se poděla Elizabeth je opředen záhadou, kterou čtenáři zprostředkovává sama hlavní postava Maud. Snoubí sofistikovanou, místy až mysteriózní psychologii s laskavým humorem a citlivě reflektuje témata stárnutí, ztráty paměti a vlastní identity. Téma stařecké demence objevuje autorka ve svém debutovém románu s ohromující autenticitou a byla za to oceněna porotou prestižní Betty Trask Award. Román získal také ocenění Costa Book Award 2014 v kategorii debutový román i mnohé jiné nominace.
  • Leda vydá slavný romantický román Záhady Udolfa. Jeho autorka Ann Radcliffová je vynikající vypravěčka, kterou obdivovala a u níž se v mnohém inspirovala Jane Austenová, sestry Brontëovy, Edgar Allan Poe a mnoho dalších. Napínavý dobrodružný příběh plný dramaticky vypjatých scén, překvapivých zvratů, úkladných intrik a tajemných záhad.
  • Stačí jen okamžik – a život se změní v peklo. A umí ho vykreslit nejen Gillian Flynnová… Knižní klub chystá na únor knihu Spálená obloha – sugestivní, originální psychothriller – bestseller vycházející v sedmnácti zemích – je určen všem, komu utkvěla v paměti atmosféra románů Ostré předměty a Temné kouty.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Matthew McConaughey by si mohl zahrát Randalla Flagga v chystané adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Původně to vypadalo, že bude obsazen do tole Rolanda Deschaina, ale zdá se, že se přiklání na temnou stranu. Režírovat bude Nikolaj Arcel (A Royal Affair), scénář píše Akiva Goldsman a Jeff Pinkner (Fringe).

Kenneth Branagh připravuje novou adaptaci knihy Vražda v Orient expresu od Agathy Christie pod hlavičkou studia 20th Century Fox. A vypadá to, že si ve filmu i sám zahraje

Režisér David Yates prozradil, že chystaný film Fantastická zvářata a kde je najít bude mít stylově nejblíže k Harry Potterovi a Ohnivému poháru.

Zveřejněn byl nový plakát k filmové adaptaci knihy Pátá vlna. Premiéru v Česku má film 28. ledna 2016.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Hypable.com, Collider.com, Adweek.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *