Letem knižním světem (46. týden 2015)

V Paláci knih Luxor právě probíhá výstava velkoformátových ilustrací s luxusní edice knihy Kmotr. Kniha bude v prodeji od 17. 11. a při jejím zakoupení v Paláci knih Luxor, knihkupectví Quadrio, Palladium a Chodov získáte 2 vstupenky na promítání filmu Kmotr (18. 12. v kině Lucerna).

Tento týden vás zveme na setkání autorů slavné knižní série JFK do Quadria a další akce v Paláci knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Na prosinec chystá Albatros Harry Potter: Mudlovské omalovánky. Vymalovat si v nich můžete erby čtyř bradavických kolejí, Kratochvilné kouzelnické kejkle Freda a George Weasleyových a mnoho dalších přepestrých výjevů – svět Harryho Pottera doslova hýří barvami.
  • 2. díl dystopické série Reset vyjde pod názvem Rebel koncem listopadu.
  • Muž mnoha talentů, člen oblíbené komediální skupiny Monthy Pyhonů, herec a spisovatel Michael Palin nás v příběhu o novináři, který se vydal po stopách legendami opředeného humanisty a aktivisty Hamishe Melvilla, zavede až do daleké Indie. Román Pravda vyjde v nakladatelství Plus začátkem prosince.
  • Pokračování urban fantasy série Řeky Londýna se bude jmenovat Měsíc nad Soho a Argo jej vydá koncem měsíce.
  • Jsou pro vás pohádky, které čtete svým dětem, příliš dlouhé? Usínáte u nich sami dřív, než drak osvobodí princeznu? Nebo chtějí děti vědět, jak to dopadlo se Smolíčkem, a vy máte ještě spoustu jiné práce? Právě vám je určená knížka 100 nejznámnějších pohádek pro unavené rodiče.
  • Devět povídek známých i méně známých českých spisovatelů 19. a počátku 20. století patří k prvním ukázkám detektivního žánru u nás a představuje zajímavou směs přístupů a stylů, z nichž se postupně vyvinul dosud oblíbený detektivní žánr. Najdete je v knize Lupiči nedobytných pokladen, kterou vydá Knižní klub.
  • V prosinci vyjde kniha arabských mýtů, legend a pohádek s názvem Král světla. V lidových pohádkách osmi arabských zemí jsou snad zastoupeny všechny typy arabské lidové pohádky, které obsahují spoustu velice neobvyklých pohádkových motivů a fantastických elementů. Součástí souboru je i rytířská epopej, humoristická novelka a pohádková milostná romance.
  • Další román oblíbené autorky pro ženy, Samanthy Youngové, se bude jmenovat India Place a vyjde začátkem prosince v Ikaru.
  • Nakladatelství Kniha Zlín chystá ojedinělou publikaci, pomocí které tisíce rodičů po celém světě uspávají své děti. Kniha O králíčkovi, který by rád usnul je celosvětovým bestsellerem, který vyšel v 39 zemích.
  • Rick Riordan, autor knih o Percym Jacksonovi, chystá novou pětidílnou sérii The Trials of Apollo. První díl se bude jmenovat The Hidden Oracle a v originále vyjde 3. května 2016.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na trailer filmové adaptace knihy Aliance, třetího dílu série Divergence od Veronicy Rothové. V březnu nás čeká první ze dvou částí filmu.

Stanice SyFy představila další promo video k chystané seriálové adaptaci Leviatana od S. A. Coreyho. Pilotního dílu seriálu Expanse se dočkáme 14. prosince. 

Studio Lionsgate společně se spisovatelkou Stephenie Meyerovou zvažuje seriálovou adaptaci knihy Hra věží Daniela O’Malleyho.

Studio Universal potvrdilo datum premiéry filmové adaptace knihy Sněží, sněží… V kinech film uvidíme 9. prosince 2016.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Adweek.com, Bookriot.com, Deadline.com, Buzzfeed.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *