Letem knižním světem (45. týden 2014)

Stephen Fry, Julie Walters, Emma Watson, David Beckham, Liam Gallagher a další celebrity navrhly 50 soch Medvídka Paddingtona, které jsou vystaveny v Londýně. Zveřejněn byl i nový trailer filmové adaptace, která má premiéru 25. prosince.

Tento týden se v našich knihkupectví pořádá řada autogramiád a křtů. Zveme vás na:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • MOBA vydá 28. listopadu pokračování románu Department 19 s názvem Vzpoura. Hlavní hrdina Jamie Carpenter je oficiálním členem Oddělení 19 – tajné vládní agentury sdružující lovce upírů – a sledujeme jeho další dobrodružství.
  • Nakladatelství YOLI zveřejnilo obálku druhého dílu série Labyrint, který se bude jmenovat Spáleniště: Zkouška. Filmová adaptace už se začala natáčet.
  • 7. ledna 2015 vyjde v Mottu další kniha Cecelie Ahernové, Kde končí duha. Ve stejném čase do českých kin vstoupí i filmová adaptace knihy s Lilly Collins a Samem Claflinem v hlavní roli. Podívejte se na trailer.

  • Z kuchařek doporučujeme Domácí čínskou kuchyni od Goka Wana. Vyjde 8. ledna 2015 a představuje jednoduchá, rychlá, zdravá a úplně jiná jídla, která se Gok naučil od svého otce. Kniha obsahuje „tajné“ rodinné recepty a pokrmy, s nimiž se Gok setkal během putování po Číně, Hongkongu a Singapuru. Budete potřebovat snad jen wok a naběračku.
  • Po Závoji smutku vyjde i další kniha s Doctorem Who. Nese podtitul Dalecká generace a vyjde v nakladatelství Jota 20. ledna 2015.
  • Zločin, to je název dánského krimi seriálu i jeho amerického remaku. Na jeho motivy vznikla nejdříve stejnojmenná kniha a nyní už se chystá i druhý díl. Vyjde 27. března 2015.
  • Po prvním díle dystopické série Selekce se v příštím roce můžete těšit i na pokračování. V dubnu vyjde Elita a v září První.
  • Po obrovském úspěchu knihy Mrtvý na Pekelném vrchu přichází druhý případ kapitána Steina a notáře Barbariče ze série historických detektivek. A opět má ty nejlepší předpoklady stát se bestsellerem roku. Krev prvorozených Juraje Červenáka vyjde už 15. listopadu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Konečně se můžete podívat na finální trailer filmu Hobit: Bitva pěti armád. Česká premiéra je 11. prosince.


Po Asovi Butterfiledovi a Evě Green se pro filmovou adaptaci knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti spekuluje i o Elle Purnell, která by si mohla zahrát Emmu.

Byly zveřejněny první dva klipy z filmu Mockingjay (podle knihy Síla vzdoru). Česká premiéra je 20. listopadu. Pokud jste z Prahy nebo ze Zlína, můžete jít s námi na film už o den dřív. Na naší facebookové stránce právě soutěžíme o vstupy na předpremiéru. Podívat se můžete také na nový klip písně Yellow Flicker Beat od Lorde, která je součástí soundtracku.




Studio Fox 2000 chystá filmovou adaptaci dystopického young adult románu Čistý. Datum uvedení filmu zatím není známo.

A24 a DirectTV chystají filmovou adaptaci knihy Temné kouty Gillian Flynnové a potvrzeno bylo obsazení rolí. Ve filmu si zahrají Charlize Theron (Libby), Chloe Grace Moretz, Nicholas Hoult a Christina Hendricks.

Chystá se seriálová adaptace známé klasiky Malé ženy. Stanice ABC uvedla, že se bude jednat o moderní ztvárnění, které bude sledovat osudy 4 sester, jejichž rodina ztrácí v důsledku skandálu bohatství a sociální postavení.

13. listopadu bude uveden další trailer filmové adaptace Fifty Shades of Grey. Oznamuje to tento teaser:


Focus Feature má v plánu natočit film podle knihy Ve znamení Štíra Maggie Stiefvaterové. Scénář napíše Jack Thorne.

Režisér Shekhar Kapur převede do filmové podoby knihu Tygrovo prokletí, první díl série Tygří sága, kterou u nás vydalo nakladatelství CooBoo. 

SyFy chystá adaptaci knihy 3001: Poslední vesmírná odysea od Arthura C. Clarka. Scénář k připravované minisérii napíše Stuart Beattie, produkce se ujme mimo jiné i Ridley Scott.

Spisovatel John Green zveřejnil další video z natáčení adaptace své knihy Papírová města.


Zdroje: Hollywoodreporter.com, Kniznivesmir.cz, Tor.com, Theguardian.com, Pagetopremiere.com, Hypable.com

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Tento týden byla oznámena řada nových adaptací, která vás láká nejvíc? Vybrali jste si mezi připravovanými knihami svého favorita? A co říkáte na nové trailery? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *