Letem knižním světem (44. týden 2015)

Pavel Šrut, básník, autor knih pro děti a překladatel, získal Státní cenu za literaturu.

Vyšlo listopadové číslo magazínu Neoluxor živě! Vyzvednout si ho můžete zdarma v našich knihkupectvích nebo číst online na Issuu.

Tento týden vás zveme na křest knihy uznávaného psychopatologa Andreje Drbohlava, který pořádáme 4. listopadu od 17:00 v knihkupectví Quadrio. Chystáme i spoustu akcí v Paláci knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Další díl série Pátá vlna od Ricka Yanceyho, která se příští rok dočká filmové adaptace, vyjde v nakladatelství Baronet v prosinci pod názvem Nekonečné moře.
  • Po Atlantském genu a Atlantském moru přichází Atlantský svět. Dr. Kate Warnerová vyléčila globální pandemii a myslela si, že vyléčí i sebe. Mýlila se. A mýlila se i ohledně rozsahu atlantského spiknutí. Lidstvo nyní čelí nové hrozbě v podobě nepředstavitelně silného nepřítele. Vydá Argo v půlce listopadu.
  • Další román bestsellerové autorky Patricie Cornwellové s názvem Prach vyjde v prosinci. Její thrillery milují čtenáři ve více než 120 zemích. Příběhy soudní lékařky Kay Scarpettové by měly brzy zamířit i na filmová plátna.
  • Série příběhů ze středověké Anglie začíná barvitým románem Neklidné kosti, kde vypravěč Hugh de Singleton jako mladý lékař hledá obživu v Oxfordu. Vydá Knižní klub 13. listopadu.
  • YOLI chystá novou dystopii – Útěk z teritoria smrti zachycuje Zemi na pokraji zkázy. Nová vláda vyhlásila Republiku Pravá Amerika. Bylo vyhlášeno stanné právo a všichni, kdo přežili, byli umístěni do přesídlovacích táborů. Nyní, o dvacet let později, objevuje trojice šestnáctiletých kluků temnou pravdu.
  • Argo vydá v listopadu citlivě a obratně napsanou biografii, která se věnuje zdánlivě kouzelnému dětství a mládí slavné Jackie Kennedyové, samozřejmě i pohádkovému manželství s bohatým a pohledným senátorem a pozdějším prezidentem, ale vůbec poprvé podrobně zachycuje život Jackie po tragické smrti jejího prvního manžela.
  • Novinář Jaroslav Kmenta představí knihu Gangster KA Afričan – Film vs. realita, která přibližuje zákulisí natáčení filmů inspirovaných knihami o Radovanu Krejčířovi.
  • Knižní klub vydá román Proklínám řeku času, uchvacující příběh o nevysloveném vztahu matky a syna, který trvá až za hrob, od autora bestselleru Jít krást koně. Peru Pettersonovi byla za tuto knihu udělena Literární cena Severské rady, nejprestižnější ocenění, jaké lze za umělecké dílo napsané v některém ze severských jazyků získat.
  • Kniha Zlín chystá knihu Pouze pro VIP, krimi Jense Lapiduse, jednoho z nejprodávanějších severských autorů nového tisíciletí. Lapidus po vzoru Jamese Ellroye založil vlastní žánr: Stockholm noir. Popisuje totiž město a jeho obyvatele z odvrácené, temné strany, s níž má autor, původní profesí advokát, bohaté zkušenosti. Dal tak severskému kriminálnímu románu zcela nový rozměr, kritici i čtenáři vyzdvihují kromě chytrého napětí především originální práci s jazykem a věrné vykreslení charakterů všemožných kriminálních živlů.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na nový spot k filmové adaptaci Síly vzdoru, která má v Česku premiéru 19. listopadu.

Chystá se seriálová adaptace série komiksů Kazatel od Gartha Ennise, kterou odvysílá stanice AMC. Hlavního hrdinu, Jessieho Custera, ztvární Dominic Cooper. Oficiální trailer bude uveden příští týden, zatím se můžete podívat na teaser.


Netflix zvažuje adaptaci knihy Proč? 13x proto. Už dříve se mluvilo o filmu se Selenou Gomez v hlavní roli, ta se však v seriálu neobjeví.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Collider.com, Pagetopremiere.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *