d73b5fd9

Letem knižním světem (43. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nakladatelství JOTA Vás srdečně zve ve středu 25. října od 16:00 na křest knihy Podnikání pro bohémy, jejímž autorem je Tom Hodgkinson. Hodgkinsonův bestseller Líný rodič dopomohl mnoha rodinám ke spokojenějšímu životnímu stylu. A možná přijde i… Tom Hodgkinson!

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Fandové Her o trůny pozor. Blíží se vydání nové verze s novým překladem a nádhernou grafickou úpravou. Zima se blíží. Dnes již klasická slova, která nejlépe vystihují epickou ságu George R. R. Martina Píseň ledu a ohně. Království Západozemí zažívají dlouhé léto, po němž musí následovat krutá zima. Ale ještě před ní a předtím, než se vrátí Jiní, se rozehrává hra o trůny, kterých je daleko méně než uchazečů. Kniha by měla vyjít právě dnes. 
  • Některá tajemství mají raději zůstat hluboko skryta… Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihnou nejen důkazy k tomuto případu, ale i kostru malého dítěte. Robert Bryndza je zpět se svou třetí detektivní knihou Temné hlubiny, která vychází 6. listopadu. 
  • Protagonista románu Měsíční svit je pravým člověkem moderního věku, mužem neuvěřitelného osudu a mnoha tváří. Chabonův vypravěč jej nazývá prostě „můj dědeček“ a tato postava se skutečně zakládá na autorových vzpomínkách na umírajícího prarodiče. Román, který dokázal obsáhnout celé století v jediném životě a celý život v jediném týdnu, se čte jedním dechem a k vám se dostane již 20. listopadu.
  • Desetiletý rozmazlený průšvihář Viktor žije v Praze s matkou, divadelní herečkou, která si s jeho výchovou ani s vlastním životem neví příliš rady. Když jednoho dne Hana dostává nabídku na natáčení seriálu na druhém konci republiky, bere ji jako příležitost, jak všechny své problémy vyřešit. Aby se mohla věnovat natáčení, přestěhuje Viktora přes jeho odpor k babičce na venkov. Namlouvá si přitom, že pro něj bude nejlepší, když změní prostředí. Zjistěte, co bude Nejlepší pro všechny v nové knize Petry Soukupové, která vychází 27. listopadu.
  • 30. listopadu vychází jedinečný deník 7 let den po dni s nádhernými ilustracemi Lény Brauner. Naplňte tento deník během 7 let svými postřehy z každého vašeho dne, uložte do něj své vzpomínky, emoce, prožitky… Můžete se ohlížet do minulosti i plánovat budoucnost.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Tešíte se na nové Malé ženy? My už nemůžeme dospat. Tato téměř klasika Luisy MAy Alcottové již příští rok doslovat ovládne BBC. Herecké obsazení je navíc více než hvězdné. Setkáme se s Angelou Lansbury, Michaelem Gambonem nebo třeba Emily Watson. Nedávno byla navíc zveřejněna zcela první fotografie z připravované série. 

Pomaličku již můžeme odpočítávat poslední dny do premiéry nového zpracování Vraždy v Orient-Expresu od Agathy Christie. Toho se s Kennethem Branaghem jakožto Herculem Poirotem dočkáme 10. listopadu. Zkraťte si čekání napínavým trailerem.

Stephen King letos zažívá doslova boom. Tedy spíše jeho knihy. Po Temné věži a To, dostal zelenou další z jeho jedinečných příběhů a bude v příštím roce odvysílám na televizní stanici Hulu. Půjde o psychologický thriller a horor o malém městě Castle Rock v Maine. V hlavních rolí uvidíte napříkad Billa Skarsgårda, Terryho O’Quinna či Scotta Glenna.

Wally Lamb, autor knihy Jako voda, má důvod k radosti. Jedné z jeho nejúspěšnějších knih I Know This Much Is True se ujalo samotné HBO a společně s Markem Ruffalo připravují krátký drama seriál. Mark Ruffalo si v seriálu nejen zahraje, ale stane se i jejím výkonným producentem. 

Film na motiv deskové hry? Ano, vše je možné. Sony Pictures se momentálně snaží převést oblíbenou deskovou hru Osadníci z Katanu do filmové podoby. Zdali se to skutečně podaří zatím není jasné. Bezesporu by to ale byla jedna z nejzajímavějších a nejoriginálnějších adaptací vůbec.

Temná fantasy série Zámek & klíč zkusí své štěstí v televizi. Režisér Andy Muschetti připravuje hodinové fantasy drama s Jackem Mulhernem, Megan Charpentier, Dannym Gloverem a Frances O’Connor. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.telegraph.co.uk, www.syfy.com, www.denofgeek.com, www.mirror.co.uk

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *