4404115c

Letem knižním světem (42. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Přijměte dnes 16. října od 16:30 srdečné pozvání společnosti Euromedia Group na oslavu 25. výročí Knižního klubu a setkání s jeho významnými autory.
  • Nakladatelství Prostor vás srdečně zve do knihkupectví LUXOR v OC Chodov na autogramiádu a autorské čtení Martiny Formanové, která představí svou novou knihu Povídky na tělo. Těšíme se na setkání v naší nové prodejně LUXOR v pátek 20. října od 16:00.

Blogteam čte a doporučuje

 

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Přemýšleli jste někdy nad tím, co přivedlo stovky tisíc čtenářů po celém světě ke knižním hitům jako Zmizelá, Dívka ve vlaku nebo k trilogii Milénium? Co kdyby existoval algoritmus, který by uměl předpovědět, ze kterých románů se stanou #1 knižního trhu? Autoři Jodie Archerová a Matthew Jockers vám v knize Šifra mistra bestselleru poradí jak na to. Titul vychází 17. října.
  • David Winkler, tichý chlapec okouzlený nestálostí počasí a posedlý sněhem, žije na Aljašce ve městě Anchorage. Někdy vidí události ještě předtím, než se stanou. Nová kniha Anthonyho Doerra O dívce Grace vychází 23. října.
  • Radka Třeštíková je zpět! Hančin svět naruší poprvé nečekaný rozvod jejích rodičů a střídavá péče, o níž rozhodne soud. V otcově nové rodině se setká s Alešem, synem otcovy ženy. Měla by ho považovat za bratra, ale ona se do něj zamiluje. Nešťastně, protože Aleš v ní vidí především sestru. To prší moře se objeví na pultech knihkupectví 26. října.
  • Četli jste Divné hlášky z knihkupectví? Tak to pozor. Je tu další díl. Druhý díl přináší hlášky z knihkupectví (a taky knihoven!), ale i z autogramiád Divných hlášek. Některé minipříběhy vás možná trochu vyděsí a zarazí, ale všechny vás zaručeně rozesmějí. Vnořte se 2. listopadu s Dalšími divnými hláškami do z knihkupectvído knihkupecké džungle a žasněte společně s knihomoly a knihovníky z celého světa.
  • Román Znovu já vypráví o strachu z prohry a každodenním tlaku, kterému čelíme a před kterým utíkáme. Opravdu musíme dělat pokaždé vše, co se od nás očekává? Opravdu musíme podstoupit náročnou operaci srdce, abychom si uvědomili, že ještě vůbec nějaké máme? Kniha vychází 16. listopadu.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

V minulém Letem světem jsme vám psali o možné účasti Ansela Elgorta na filmu Stehlík podle stejnojmenné knihy Donny Tarttové. Elgort během té doby skutečně dostal hlavní roli Theadora. Kromě něj se ve filmu objeví další známá tvář. Jde o Aneurina Barnarda, který nedávno zazářil v dramatu Dunkirk. O životním příběhu Theodora Deckera lze s trochou nadsázky říci, že je především příběhem osudových ztrát a nálezů – teroristický útok v newyorském Metropolitním muzeu umění jej v raném mládí připraví o milovanou matku, ale zároveň ho učiní vlastníkem slavného díla holandského mistra Fabritia zvaného Stehlík.

Kniha Probuzení Simona Spiera je opět o krůček blíže ke své filmové podobě. Nejen, že byl film přejmenován na Love, Simon, ale dostal již svůj první plakát, na kterém můžeme oči nechat. Na filmu se podílí Greg Berlanti, který stojí za úspěšnými seriály jako jsou Arrow, Flash nebo Supergirl. Těšit se můžeme též na hvězdné obsazenstvo – Nick Robinson, Josh Duhamel, Jennifer Garner a Katherine Langford. Celý plakát naleznete v galerii na konci článku. 

Kingovská mánie ještě ani z daleka nekončí. Do kin míří Talisman Stephena Kinga a Petera Straub. Je podzimní den v New Hampshiru a vítr čechrá vlasy dvanáctiletému Jacku Sawyerovi. Otce už Jack nemá, matka mu umírá a nic už nedává smysl. Ale pro chlapce se brzy všechno změní, protože ho čeká cesta přes celou Ameriku – a do jiného světa. 

Rok 2016 patřil Aktům X, která se po 24 letech vrátila na televizní obrazovky. I přes rozporuplné ohlasy nás v příštím roce čeká již 11. rada tohoto mysteriozního seriálu. Pokud se těšíte stejně jako my, tak si nenechte ujít nový trailer. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.ew.com, www.theverge.com, http://variety.com, www.cinemablend.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *