cd7d0907

Letem knižním světem (41. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Moderátorka Zuzana Tvarůžková v úterý 10. října pokřtí v 15:30 knihu Avy Lackové Rebelka pod zámkem
  • Nakladatelství Alpress vás zve v úterý 10. října od 17:00 na křest knihy Smrtící bysnys Hany Hindrákové. Knihu pokřtí zpěvák Dalibor Janda, herečka Nela Boudová, Tereza Kostková, Eva Hrušková a bývalá ředitelka nemocnice v Ugandě Kateřina Karásková. 
  • Ve čtvrtek 12. října vás v 17:00 v Paláci knih Luxor rozpálí Ohnivý kuře. Budeme spolu s vámi křtít druhý díl kuchařky podle stejnojmenného seriálu.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Osamělá zakřiknutá Sylvie se necítí ve své kůži, po otcově smrti propadne depresi a nabude dojmu, že je k ničemu a žádné štěstí už ji nečeká. Proto se rozhodne, že o Vánocích spolyká prášky a ve voňavé koupeli skoncuje se životem. Všem čtenářům 10.října popřejeme Veselou sebevraždu a šťastný nový rok!
  • Šestnáctiletá Jana Greyová má za sebou totéž, co řada šlechtičen před ní: svatbu s naprosto cizím mužem. Navíc má tu smůlu, že sňatkem se ocitla přímo uprostřed politického komplotu, který z ní udělal královnu. Na celých devět dní! Má opravdu vládnout, nebo spíš řešit, že má hrad plný spiklenců a její novomanžel se ve dne proměňuje v koně?  Humorná fantasy Má lady Jane kniha ispirované skutečnými historickými postavami vychází 16. října.
  • Když si Martina přála psa, netušila, že se Snížkem budou samé potíže. Z malého bílého štěněte vyrostl pes, kterého skoro nikdo ve vesnici nemá rád. Dokonce i její máma se ho bojí. A tak když Martina jednoho dne najde Snížka mrtvého, hned ji napadne, že nezemřel náhodou. Zjistěte společně s Martinou Kdo zabil Snížka a to 19. října.
  • Již zanedlouho vyjde u nakladatelství Motto Losos v kaluži. Cynická Bára není typ holky, která se ráno probudí se sexy rozcuchem, protáhne se a na první pokus vyfotí #nomakeup selfie, za kterou dostane 200 lajků, než dojde do koupelny. Její život se otočí vzhůru nohama, když jí umře babička a „odejde do nebe“. Bára ale zjistí, že smrtí nic nekončí, naopak jí všechno začíná!
  • Nádherné nové vydání kouzelnické klasiky z pera Mloka Scamandera samozřejmě představuje pestrou směsici tvorů od Akromantule přes různé druhy draků až po Yettiho, navíc s překrásnými ilustracemi Olivie Lomenech Gillové. Nové vydání Fantastických zvířat a kde je najít vycházející 26. října obsahuje novou předmluvu a šest tvorů, kteří se vyskytují v Severní Americe.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Druhý díl Fantastických zvířat a kde je najít na nás sice bude čekat až na konci příštího roku, nicméně již teď se pomalu začínají objevovat nové žhavé informace. Během uplynulých dní byla odhalena jména sedmi herců, kteří se k filmovému franšízu připojili. Mexický herec Brontis Jodorowsky se představí jako legendární Nicholas Flamel, tvůrce kamene mudrce. Herečka a komička Jessica Williams též osobně oznámila svou účast na projektu, avšak není zatím známé koho si přesně zahraje. Dalšími jmény jsou Wolf Roth, Victoria Yeates, Derek Riddell, Poppy Corby-Tuech a Cornell S John. 

Momentálně se spekuluje o možnosti televizní adaptace komiksu V jako vendeta od Alana Moora a Davida Lloyda. Plánovaný seriál by měl být momentálně v procesu příprav pro televizní kanál Channel 4. V jako vendeta, to je obraz světa, kde vládne zoufalství a nic nepromíjející tyranie. V jako vendeta, to je břitký pohled na svět a lidi, inteligence, vtip, hořkost i cit: všechno, čím komiks údajně nikdy neměl být.

Známý skotský herec Graham McTavish na svém twitteru včera oznámil, že se připojuje k filmovému zpracování komiksu Aquaman od DC. McTavishe můžete znát například z hitu Cizinka, kde si zahrál roli Dougala Mackenzieho. Koho si ale v Aqaumanovi zahraje není známo. Pokud se již filmu nemůžete dočkat, tak nezoufejte. Aquaman se objeví v Justice league, která se do českých kin dostane 16. listopadu.

Amazon se po úspěchu adaptace knihy Muž z vysokého zámku od Philipa K. Dicka pouští do zpracování knihy Sní androidi o elektrických ovečkách?. Rick Deckard je policejním agentem pověřeným likvidací lidských replikantů, dokonalých reprodukcí člověka, používaných pro práci na kolonizovaných planetách. 

Kniha Stehlík, která před dobou vyhrála Pullicerovu cenu, se konečně posouvá kupředu. Filmová práva se prodala již před třemi lety a od té chvíle jsme se žádných novinek a informací nedočkali. Nyní se ale objevují informace u účasti Ansela Elgorta a Ralpha Fiennese na tomto projektu. O životním příběhu Theodora Deckera lze s trochou nadsázky říci, že je především příběhem osudových ztrát a nálezů – teroristický útok v newyorském Metropolitním muzeu umění jej v raném mládí připraví o milovanou matku, ale zároveň ho učiní vlastníkem slavného díla holandského mistra Fabritia zvaného Stehlík.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.ew.com, www.comicbook.com, www.time.com, www.mashable.com, www.denofgeek.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *