cd8a222d

Letem knižním světem (40. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Přijďte dnes v 15:00 hodin na křest a autogramiádu krásně ilustrované knihy pro děti Dobrodružství pana Kolečka Michaely Mlíčkové Jelínkové. Knihu pokřtí herečka a režisérka Theodora Remundová. 
  • V úterý 4. října pokřtí v 18:30 Petr Fiala svoji novou knihu Profesor na frontové linii. Kmotrem knihy bude slovenský herec a politik Milan Kňažko.
  • Přijďte ve středu 4. října na autogramiádu pohádkové knihy Věry Rebon Růžoví sloni. Knihu přivítají herečka Michaela Dolinová a ředitel ZOO Praha Miroslav Bobek.
  •  Ve čtvrtek 5. října v 10:00 proběhne setkání s básníkem a spisovatelem Jiřím Žáčkem a ilustrátorkou Veronikou Balcarovou nad knihou Malovaný svět a Tati, kup mi slona
  • Nakladatelství JOTA vás srdečně zve ve čtvrtek 5. října od 16:00 na křest knihy Příběhy mořeplavců. Knihu pokřtí jachtař David Křížek a Steve Lichtag.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Dnes vychází filmová verze Sněhuláka Jo Nesba. Je listopad. V Oslu napadl první sníh. Birte Beckerová přichází domů z práce a chválí manžela a syna, jakého postavili v zahradě krásného sněhuláka. Jenže oni žádného nepostavili. Celá rodina užasle zírá z okna na sněhuláka, jehož černé oči hledí přímo dovnitř domu. Ráno je Birte pryč. Zmizela bez stopy. Jen sněhulák má kolem krku její šálu. 
  • Život třicetileté Niny není žádný Hollywood, ale přesto ho má ráda a je spokojená – pracuje v malém knihkupectví, i když je nadaná spisovatelka, a s dlouholetým přítelem Willem si plánuje šťastnou a nekomplikovanou budoucnost. Dokud ho ovšem nepřistihne v posteli s jinou. Když Nina potkala Bena vyjde 3. října u nakladatelství XYZ.
  • Měla kupu snů a bezhlavě se za nimi vrhla až na sever. Tereza v knize Šlehačková oblaka, vycházející 17. října, vypráví svůj životní příběh s retrospektivou do dětství, které bylo kouzelné a zároveň plné dřiny. 
  • Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to napráskat všem. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy – konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nebyly jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Nepromeškejte poutavou knihu Jeden z nás lže. Čekat na vás bude od 1. listopadu.
  • Od chvíle, kdy na ostrov dorazil generál Adori, nikdo nesmí překročit hranici mezi Gromerou a zbytkem ostrova. To ale Isabelle nezabraňuje v tom, aby snila o tom, že jednou prozkoumá každičký centimetr Zapomenutého území, které leží hned za hranicemi. Když zmizí její nejlepší kamarádka, Isabella se vetře do pátrací skupiny – je přeci dcerou kartografa. Připojte se k Dívce z inkoustu a hvězd a zapátrejte po její ztracené kamarádce.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Roztomilé malé lhářky jsou možná již nadobro u konce, ale s jejich světem se ještě loučit nemusíme. Další knižní série spisovatelky Sary Shepard – Perfekcionistky se v roce 2019 představí starým i novým divákům jako nový seriálový hit. Pětici dívek na střední škole Beacon Heights High nespojuje zpočátku téměř nic.Dívky, které donedávna neměly nic společného, se náhle stávají hlavními podezřelými kvůli vraždě svého spolužáka. 

Jedno z klasických děl Charlese Dickense Příběh dvou měst zamíří na televizní obrazovky. Hodinové drama momentálně připravuje televize ABC a půjde o trochu modernější zpracování. Na scénáři se budou podílet Eyal Podell a Jonathon Stewart, kteří stojí za scénářem nedávného filmu Auta 3. 

Netflix vůbec nezahálí. Po úspěchu Příběhu služebnice se pouští do dalšího díla Margaret Atwoodové a to Alias Grace. Ta vypráví o šestnáctileté irské přistěhovalce Grace, která je brzo se svým manželem obviněna z vraždy. Hlavní roli získala kanadská herečka Sarah Gadon, dále se můžeme těšit na Zachary Leviho či Annu Paquin. 

O vánocích se můžeme těšit na další zfilmování jedné z knih Davida Walliamse – Dědečkův velký útěk. Jackův děda je už starý a zmatený. Stále ale věří, že létá jako stíhač Královského letectva a bojuje proti Němcům v slavné bitvě o Anglii. Tak tomu před mnoha lety skutečně bylo… Jediný, kdo ho chápe, je právě jeho vnuk. Ve chvíli, kdy Jackovi rodiče umístí dědu do podivného a nehostinného domova pro staré lidi, se Jack rozhodne, že dědečka zachrání. 

Věděli jste, že George R. R. Martin autor slavných Her o trůny napsal v roce 1980 hororovou povídku Nightflyers? Ta se v brzké budoucnosti stane předlouhou stejnojmenné série na Netflixu. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.variety.com, www.deadline.com, www.hollywood.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *