Letem knižním světem (40. týden 2015)

Tento týden se koná akce Audioknihy NAHLAS! Během víkendu vyjde 12 nových audioknih a všichni, kteří si koupí audioknihu z nabídky, dostanou druhou dle vlastního výběru zdarma.

V Londýně můžete jít na prohlídku inspirovanou knihou Vidořád od Samanthy Shannonové. Ukázku některých lokací v rámci tour nabídl Bookriot.

Vyšlo nové číslo magazínu Neoluxor živě! Zdarma je k dispozici ve všech našich knihkupectvích, online ho můžete číst na Issuu.

Tento týden vás zveme na autogramiádu Ládi Hrušky v Hradci Králové, křest kuchařské knihy úspěšné blogerky Venduly Špetlíkové v Quadriu a spoustu dalších akcí v Paláci knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • 22. října se těšte hned na dvě knihy Romana Vaňka – Jídlo s.r.o. (velká naučná obrazová kniha autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka pro každého, kdo se chce dozvědět více o tajuplném vzniku potravin krok za krokem) a Pražská kuchařka (téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého fotografa Tomáše Berana, 90 příběhů, 50 receptů restaurací včetně jídelních lístků významných státních návštěv a receptů pokrmů z Pražského Hradu).
  • Novou kuchařku chystá i Zdeněk Pohlreich – Moje domácí kuchyně představuje recepty na jídla, která má autor rád a vaří je pořád dokola.
  • V listopadu vyjde publikace Poirot a já od Davida Sucheta, ve které vzpomíná, jak vznikal kultovní seriál a přemýšlí, co pro něj detektiv po všechny ty roky znamenal.
  • Milovníci antistresových omalovánek se mohou těšit na novou publikaci, tentokrát ve stylu Secese Art Deco. Vychází 20. října.
  • V listopadu vydá nakladatelství Domino knižně blog Kafe a cigárko Marie Doležalové, který získal cenu Magnesia Litera. Ilustracemi publikaci doplnil Jan Hofman.
  • Další kniha z edice Světový bestseller se jmenuje Breaking News a představí hrdinu Toma Hagena, reportérskou hvězdu mezi válečnými zpravodaji.
  • Irský prozaik Joseph O’Connor patří již řadu let mezi nejzajímavější autory současného anglicky psaného románu. Českým čtenářům je znám jako autor pozoruhodné historické fresky Hvězda moří a podstatně komornějšího dramatu Obchodník. Jeho poslední román Parádní jízda má též historický rozměr – motorem příběhu jsou dějiny fiktivní kapely, na jejímž příkladě O’Connor jednak zachycuje neobyčejně zajímavou – ale též podstatně přehlednější – hudební scénu Británie osmdesátých let, jednak proměny kultury a postavení hudebního průmyslu v čase. Kniha vyjde v listopadu.
  • 20. října vyjde kniha Frankieho otázky před spaním, dojemný, ale také velmi vtipný komorní příběh novozélandské autorky Kate de Goldi, který se dočkal už 29 vydání.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Filmová adaptace knihy Bridget Jonesová: láskou šílená bude mít premiéru v září 2016. Opět se setkáme s Reneé Zellweger a Colinem Firthem, Hugh Grant bohužel roli ve filmu odmítl.

Zveřejněn byl další trailer adaptace knihy Muž z vysokého zámku, kterou jako seriál připravuje Amazon. Všechny epizody budou najednou uvedeny online 10. listopadu.

Filmovou adaptaci knihy Ve znamení Štíra od Maggie Stiefvaterové bude režírovat Matt Sobel, scénář napíše Jack Thorne.

Podívejte se na nový klip, fotky, plakát a obálku Entertainmentu k závěrečnému filmu série Hunger Games (podle knihy Síla vzdoru). Premiéra v Česku je naplánována na 19. listopadu.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Hypable.com, Collider.com, Bookriot.com, Adweek.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *