9b89e6d4

Letem knižním světem (4. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

V dalším pokračování knihy Retro ČS si čtenář konečně užije i trochu zaslouženého odpočinku, dokonce i neplánovaného. Expedice do časů socialismu startuje během uhelných prázdnin zkraje roku 1979, ale autor se jak textem, tak i již tradičně bohatým obrazovým doprovodem zaměřuje na trávení volného času a zejména cestování před tímto datem i po něm. Třetím dílem se tak uzavírá úspěšný knižní cyklus. Číst dál

Román Nejskrytější přání od americké spisovatelky Marybeth Mayhew Whalen je mozaikou osudů šesti postav, které se střetnou v jednom čase na jednom místě. Příběh se odehrává v létě roku 2014 ve fiktivním městečku v Severní Karolíně. Ale je vlastně úplně jedno kdy a kde, podstatnější je v tomto případě proč. A všichni si v sobě nesou skrytá tajemství, která začnou vyplouvat na povrch, když maloměstský klid naruší nehoda na místním koupališti. Číst dál

Akce v Luxoru

Připravované tituly

Co se stane, když vás rodiče omylem zapíší na školu pro superhrdiny? Sahněte po Supernulách a zjistíte to. Z trochu jiného soudku je smutný životné příběh perfektní matky a manželky Maddy s názvem Milovala jsem život. Na konci ledna vyjde již čtvrtý díl z detektivní série Alex Morrowová – Red road. Již brzy se budeme moci těšit na novou cestopisnou knihu Miroslava Stingla Očarovaná Havaj. Na své si přijodu i milovníci dystopií. Hrady z písku vás přenesou do světa zničeného globální katastrofou a revolucí.

Knižní novinky týdne

Vyšla nová severská a doslova mrazící detekivka Bez slitování. Nového vydání se dočkal román Zdi tvé Michaela Třeštíka. Máte rádi Shakespeara? Pokud ano, tak nepropásněte zajímavý titul 1599 – Jeden rok v životě Williama Shakespeara. Čas intrik, úkladů a komplotů skončil – nyní je čas jednat. Tak na nic nečekejte a přijďte si k nám novinku Ve skužbách milosti. V nakladatelství Jota minulý týden vyšla detektivka Dite Stassi odehrávající se v roce 1975 v Berlíně. 

Filmové a televizní novinky

Další trailer k filmu Já, Simon natočený podle oblíbené knihy Probuzení Simona Spiera se před pár dny dostal na veřejnost. Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávných rukou a Simon se stane obětí vydírání: buď udělá, co se po něm chce, i když se mu to příčí, nebo riskuje, že si tajné e-maily přečte celá škola. V sázce je však ještě mnohem víc…

Vstupte do jiné doby a zažijte nezapomenutelnou hrůzu. Píše se rok 1896 a New York svírá děs. Někde v metropoli se totiž skrývá záhadný nový druh zločince – sériový vrah. Šéfem newyorské policie je Theodore Roosevelt, budoucí prezident Spojených států. Vytvoří tajný, velmi netradiční vyšetřovací tým. Do jeho čela postaví doktora Kreizlera, který je jedním z prvních moderních amerických psychiatrů. Času je málo, neboť zabiják může každou chvíli udeřit znovu. A nebezpečí je mnohem větší, než se vůbec dalo tušit. Podle této temné a mrazivé knihy s názvem Psychiatr natočila televize TNT desetidílnou minisérii s doslova hvězdným obsazením – v hlavní roli s Danielem Brühlem jakožto doktorem Laszlem Kreizlerem, Dakotou Fanning, která si zahraje Saru Howardovou a Lukem Evansem v roli Johna Moora.

Na letošním Sundance filmovém festivalu bude představen jedinečný animovaný film podle knihy Bilý tesák Jacka Londona. Už teď se ale můžete podívat na první krátkou ukázku. 

Na konci roku přinese Disney další skvělou pecku a Louskáčka a čtyři říše. Vše, co si Clara přeje, je klíč – jedinečný klíč, který odemkne krabičku uchovávající nesmírně cenný dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, která se jí objevila na každoročním vánočním večírku jejího kmotra Drosselmeyera, ji dovede k vytouženému klíči. Klíč však záhy zmizí a Clara se ocitá v podivném a záhadném paralelním světě. Právě zde se setkává s vojákem Phillipem, bandou myší a správci, kteří předsedají třem Říším: Říši sněhových vloček, Říši květin a Říši sladkostí. Clara a Phillip musí společně cestovat do hrozivé čtvrté Říše, domovu tyranské Mother Ginger, aby získali Clařin klíč a snad navrátili harmonii nestabilnímu světu.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, www.csfd.cz, www.ew.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *