Letem knižním světem (4. týden 2017)

Dnes začíná na našem blogu nová soutěž, tentokrát o knihu Hobit z Edice Neoluxor. Zjistěte, do kterého národa Středozemě byste patřili a vyhrajte.

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Na březen chystá Argo román Ďábel v bílém městě, kritiky oceňovaný bestseller, beletrizovaná literatura faktu o skutečném příběhu masového vraha H. H. Holmese, amerického Jacka Rozparovače, který roku 1893 v Chicagu za Světové kolumbovské výstavy zavraždil desítky, možná až stovky žen. Chystá se i film o tomto případu s Leonardem Di Capriem v hlavní roli a Martinem Scorsesem na režisérské židličce.
    • Významný polský novinář a znalec českého prostředí pojednává ve své nejnovější publikaci Ach, ty Češky o osmi ženách z české historie a současnosti. Na půdorysu osudů těchto slavných (a mnohdy zapomenutých) osobností – např. Věry Čáslavské, Růženy Vackové, Adiny Mandlové, Petry Šáchové… – nám ozřejmuje širší dobové souvislosti a rozkrývá před námi dějiny našeho národa z perspektivy, která o nás vypovídá více, než si sami myslíme. Vyjde v březnu.
    • Jonathan Franzen je považován za jednoho z nejlepších amerických spisovatelů současnosti. Čím to je? To můžete zjistit díky knize Purity, kterou letos vydá nakladatelství KNIHA ZLIN. 
    • Haruki Murakami nedává rozhovory, nerad se fotí, a taky připouští, že poměrně nerad rozebírá to, co napsal. Přesto napsal knihu, v níž se vyjadřuje k tématu spisovatelství. Knihu Spisovatel jako povolání vydá Odeon letos v dubnu.
    • Letos se můžete těšit na pokračování dvou oblíbených sérií nakladatelství CooBoo. Představí druhý díl série Dvůr trnů a růží od Sarah J. Maasové s názvem Dvůr mlhy a hněvu, uzavře se Pomsta & rozbřesk Renée Ahdiehové, Růži a dýku čekejte v dubnu.
    • Pokud jste si oblíbili knihy s Jasonem Bournem, zakroužkujte si v kalendáři letošní květen. Vyjde Bourneův rébus.
    • Panenka Barbie žije šťastný život plný her u holčičky ve vysokém domě. Jednoho dne ale přijde v zápalu hry o nohu a holčička, která si s tím neví rady, ji raději vyhodí do popelnice. V krabici od pizzy, bez nohy i bez šatů putuje kráska na smetiště. Je tohle konec pohádky? Ale kdepak! Jak to bylo dál se dozvíte v Pohádkách ze skládky.
    • Nejnovější dílo Tima Ferrisse s pracovním názvem Nástroje titánů – taktiky, rutiny a návyky miliardářů, ikon a herců světového formátu vydá Jan Melvil Publishing letos na podzim.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    Zveřejněn byl druhý trailer filmové adaptace young adult románu Chvíle před koncem. Premiéra v Česku se zatím nechystá, světová je naplánována na letošní březen.


    Podívejte se na první trailer filmové adaptace knihy Ztracené město v Amazonii. Do českých kin jde 20. dubna.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Collider.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *