Letem knižním světem (4. týden 2016)

Tento týden si můžete na našem blogu zasoutěžit o vstupy na předpremiéru filmové adaptace knihy Dánská dívka v Praze a ve Zlíně.

Zveme vás na dvě akce v Paláci knih Luxor: 26. ledna od 17:00 představíme prestižní publikaci Průvodce nejlepšími víny České republiky a čeká vás i autogramiáda, 28. ledna v 17:00 pokřtíme knihu Žena s dranžírákem.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství Paseka vydalo nový ediční plán.
  • Na březen chystá Argo druhý díl antologie Divoké karty, kterou připravuje George R. R. Martin. Trumfová esa se odehrávají v osmdesátých letech, ale jde o dobu zároveň podobnou i nepodobnou naší realitě. Mimozemská bytost zvaná Roj se po staletích vesmírného putování blíží k Zemi. Některá z es, která virus obdařil nadpřirozenými schopnostmi, mezitím potají intrikují ve snaze ovládnout lidstvo. Střet soupeřících frakcí je na spadnutí…
  • Už v únoru vyjdou další mudlovské omalovánky, tentokrát s motivy bytostí z kouzelnického světa.
  • Největší úspěchy Emila Zátopka i jeho seznámení s celoživotní láskou Danou můžete znovu prožít díky scénáři Jana Nováka a vizuálně opojnému provedení Jaromíra 99 v připravované knize Zátopek.
  • Předtím, než se stali Sherlock Holmes (Lock) a slečna James Moriarty (Mori) úhlavními nepřáteli, bylo mezi nimi něco mnohem silnějšího. Young adult příběh inspirovaný slavnou detektivní dvojicí nabídne pod názvem Lock & Mori nakladatelství CooBoo.
  • Máte-li náladu na strašidelnou knížku, nenechte si ujít Noční můry s hlavním hrdinou Charliem, který se už tři měsíce pořádně nevyspal.
  • Další brilantní thriller Johna Le Carré chystá pod názvem Zrádce mezi námi nakladatelství Mladá fronta na květen.
  • Máte-li rádi břitký, suchý anglický humor, nemusíte ani být dítě, abyste si zamilovali příběhy kultovního britského humoristy Marka Loweryho. V březnu vyjde v Argu jeho kniha Jak mi kobliha s marmeládou zničila život.
  • Bestseller podle New York Times. Best Book of 2015 podle The Economist. V září představí Jan Melvil Publishing knihu Superprognózy: Umění a věda předpovídání budoucnosti, mistrovské dílo o předpovídání, které těží z desítek let výzkumů a také z výsledků velké prognostické soutěže, dotované americkou vládou.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl nový trailer filmu Aliance, který je natočen podle 3. dílu série Divergence Veronicy Rothové. Česká premiéra bude 10. března, nakladatelství CooBoo se chystá v průběhu února a března vydat celou trilogii znovu s filmovými obálkami.

Nového traileru se dočkala i filmová adaptace knihy Pýcha, předsudek a zombie, která má světovou premiéru už za pár dní – 5. února. Podívat se můžete i na klip s Elizabeth.

Podívejte se na první fotky z filmové adaptace románu Lady Susan od Jane Austenové, který má pod názvem Love & Friendship světovou premiéru 27. dubna. Uvedení v Česku zatím nebylo potvrzeno. V hlavní roli se představí Kate Beckinsale.

K další řadě seriálu Hra o trůny představili tvůrci 3 teasery, které představují významné rody Západozemí – Starky, Lannistery a Targaryeny. První epizody nové série se dočkáme v dubnu.




Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Vanityfair.com, Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *