1b3cfa82

Letem knižním světem (39. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Ujíždíte na young adult příbězích? Tak v tom případě máme něco přesně pro vás! Po celý měsíc září dostanete při nákupu 2 knih od nakladatelství YOLI tu levnější zdarma. 
  • Do České republiky 26. září opět zavítá americký spisovatel Robert Fulghum, aby čtenářům představil svou novou knihu Opravář osudu. Nepromeškejte šanci potkat tohoto světoznámého autora a nechat si podepsat knížku.
  • Historička a spisovatelka Sue Woolmansová ve středu 27. září navštíví Prahu a představí svou knihu Vražda arcivévody – Sarajevo 1914 a příběh lásky, který změnil svět.
  • Taťána Gregor Brzobohatá pokřtí v pátek 29. září v 17 hodin „Nejmilejší kalendář pro babičku a dědu“ z nakladatelství Babičkářství a odstartuje tím i Víkend babiček a dědečků u příležitosti Mezinárodního dne seniorů.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Půvabná obrázková knížka Zubr si hledá hnízdo okouzlí nejen ty malé, ale i velké čtenáře svým jedinečným výtvarným stylem a nezaměnitelnou atmosférou. Knihu vydává nakladatelství Host 25. září.
  • Milujete hádanky a šifry? A co teprve Sherlocka Holmese? Pokud jste dvakrát odpověděli ano, tak nepromeškejte knihu Hádanky a hlavolamy Sherlocka Holmese, která se na pulty knihkupectví dostane ke konci září.
  • Slavný román Jane Austenové vykresluje, jak může nový mladý soused převrátit vzhůru nohama život v rodině s pěti dcerami. Nový překlad Kateřiny Hilské dává vyprávění svěží tempo, přičemž nic neubírá na zmíněné ironičnosti, a svět Elizabeth Bennetové a pana Darcyho je v jejím podání barevnější a jasnější, než jak jsme ho znali doposud. Nové vydání legendární Pýchy a předsudku na vás bude čekat 30. září.
  • Na začátku října vyjde dlouho očekávaný sci-fi příběh Gemina. Sága, která začala již v Illuminae, nyní pokračuje na palubě Skokové stanice Heimdall, kde se dva noví hrdinové musí střetnou s vražedným komandem BeiTechu.
  • 23. října si budete moci doplnit svou sbírku knih Nicholase Sparkse. Vyjde jeho nejnovější knížka Život ve dvou. Russell Green je ve svých dvaatřiceti víc než spokojený se svým životem. Má nádhernou ženu, rozkošnou šestiletou dcerku, úspěšnou kariéru a velký dům v Charlotte. Žije svůj sen a manželství s okouzlující Vivian je hlavním zdrojem jeho štěstí. Jenže pod vší dokonalostí začínají prosvítat neshody, a během pár týdnů se vše, co Russ považoval za samozřejmé, obrátí v prach.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Trilogie Labyrint amerického spisovatele Jamese Dashnera se již i ve filmové podobě blíží ke konci. Dnes byl odhalen první trailer k velkému finále s názvem Vražedná léčba. Thomas a hrstka jeho přátel unikli z nástrah Labyrintu. Nyní je čeká něco ještě nebezpečnějšího – dostat se do samého centra ZLOSINU a získat všechny potřebné odpovědi, po kterých touží. Film by se měl dostat do kin až v lednu příštího roku, téměř celé tři roky po Zkouškách ohněm. Podívejte se také na několik fotografií z filmu v galerii pod článkem.

Deník Anne Frankové se poprvé dočká autorizovaného komiksového zpracování. 148 stránkový grafický deník zpracoval izraelský ilustrátor David Polonsky ve spolupráci s Anne Frank Foundation – fondem, který založit Annin otec Otto.

V současném Rusku bojuje vyzvědačka Dominika Jegorovová o přežití v džungli postsovětských tajných služeb. Je donucena projít výcvikem „volavek“, školených svůdnic, a poté nasazena na Nathaniela Nashe, mladého důstojníka CIA, který řídí nejdůležitějšího amerického vyzvědače v Rusku. Zní vám to zajímavě? To samé si jistě řekla i Jennifer Lawrence, která se již brzy představí právě v hlavní roli Dominiky ve filmové adaptaci knihy Rudá volavka. Spolu s ní se ještě můžete těšit na Jeremyho Ironse, Joela Edgertona nebo Joely Richardson.

O možném filmovém zpracování knih o Artemis Fowlovi se mluví již dlouhé roky. Nyní už je ale potvrzeno, že se filmu skutečně dočkáme a to přesně 9. srpna 2019. Scénáře se chopí irský dramatik Conor McPherson a v režisérské židli bude jako doma herec Kenneth Branagh. Samotné obsazení filmu je stále ve hvězdách, ale jedno jméno je momentálně velmi často zmiňováno – Judi Dench, známá třeba pro svou roli M v několika filmech o Jamesi Bondovi.

Další severská kniha zamíří na plátna kin. Začalo se připravovat natáčení filmu Muž jménem Ove, kterého si zahraje Tom Hanks. Příběh vypráví o mizantropickém vzteklounovi, který díky trpělivým sousedům dokáže po smrti své ženy znovu najít smysl života. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.collider.com, www.forward.com, www.digitalspy.com, www.hollywoodreporter.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *