Letem knižním světem (39. týden 2016)

3. 10. ve Zlíně a 5. 10. v Praze pořádáme předpremiéru filmu Dívka ve vlaku. Vyhrajte vstupy do kina.

Tento týden vás zveme na dvě akce v Paláci knih Luxor – dnes v 16:00 křtíme unikátní publikaci a první knihu úspěšného magazínu Živá historie s názvem První republika 1918-1938 a v úterý v 16:30 si můžete nechat podepsat novou knihu ekonomů Markéty Šichtařové a Vladimíra Pikory – Jak to vidí Šichtařová.

V Paláci knih Luxor jsme minulý pátek pořádali hned dvě velké akce – od pěti proběhla autogramiáda Samanthy Shannonové (rozhovor s autorkou již brzy na blogu), o půlnoci jsme začali prodávat nového Harryho Pottera. Fotky z akcí najdete na facebookové stránce Neoluxoru a Paláce knih Luxor (foto: Kamila Ostružinová).

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • 11. případ Harryho Holea vydá nakladatelství KNIHA ZLIN 2. května 2017. V Žízni se Harry Hole vrací k osloské policii, aby se pokusil dopadnout sériového vraha, který se zaměřuje na uživatelky Tinderu. Způsob, jakým byly ženy zavražděny, ho přitom přivádí na stopu přízraku z minulosti.
  • 3 dílu se dočká série Já, Jůtuber, kterou vydává nakladatelství CooBoo. V Já, Jůtuber 3 se dozvíte, co je Vadakův životní sen, kdy dostala první pusu Míša z kanálu Stylewithme, s kým by jednou rád natáčel DenisTV a jak sama sebe popisuje Týnuš Třešničková.
  • V listopadu vydá Jota knihu Leader od Alexe Fergusona, který během své osmatřicetileté trenérské kariéry vyhrál neuvěřitelných 49 trofejí a z Manchesteru United pomohl vytvořit jednu z největších obchodních značek na světě.
  • Napínavý příběh inspirovaný slavnou bitvou v Teutoburském lese z roku 9, kde Římané utrpěli od germánských kmenů drtivou porážku nabízí román Orlové v bouři, který v říjnu vydá nakladatelství Vyšehrad.
  • Těšte se na nového Doctora Who, tentokrát s podtitulem Královská krev. Městský stát Varuz je na pokraji záhuby. Aurelián je posledním vévodou ve své linii, město se rozpadá a vojsko jeho nepřítele Konráda čeká v horách a chystá se vyrazit. Vyjde v říjnu.
  • V knize Život bez pšenice, bestselleru číslo jedna na žebříčku The New York Times, se s námi doktor William Davis podělil o své provokativní odhalení, že pšenice je suverénně největším původcem současné epidemie obezity a spousty dalších zdravotních problémů a že její vyloučení z jídelníčku je klíčem nejen k rychlému obnovení zdraví, ale také k jeho zajištění v budoucnu. S titulem Život bez pšenice: deník pro každodenní praxi se čtenáři dostává do rukou nezbytný nástroj, s jehož pomocí může zmapovat svoji cestu vstříc životu bez pšenice a zbavit se nadobro břišního tuku.
  • Román Bonaparťačka – Lásky pražské plavovlásky, který vyjde začátkem října, se odehrává v roce 1970, v zemi probíhá tuhá normalizace a pražská patriotka Eva Formánková nese aktuální politické klima těžce. Je nepřehlédnutelná – vysoká, blonďatá, okouzlující (zúčastnila se dokonce soutěže Miss Praha).

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Začalo natáčení filmové adaptace knihy Všechno, úplně všechno. Hlavní role hrají Amandla Stenberg a Nick Robinson. Datum premiéry zatím nebylo oznámeno, podívat se tak zatím můžete pouze na několik fotek z natáčení.

Zveřejněn byl první trailer filmové adaptace young adult románu Pád, od tvůrců Stmívání. V hlavních rolích se představí Addison Timlin jako Lucinda, Jeremy Irvine jako Daniel a Harrison Gilbertson jako Cameron.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Pagetopremiere.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *