Letem knižním světem (38. týden 2016)

Tento týden soutěžíme o lístky na exkluzivní projekce filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti v Praze a ve Zlíně.

Tento týden pořádáme v Paláci knih Luxor rekordní počet akcí. 22. září navíc proběhne v našem knihkupectví na hlavním nádraží v Praze zakončení festivalu Čtení ve vlaku.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství Paseka vydalo ediční plán na podzim a zimu 2016. Prohlédnout si ho můžete zde.
  • Nový ediční plán má i nakladatelství Metafora. Prolistujte si ho na Issuu.
  • Nakladatelství Egmont chystá na říjen hned dvě young adult novinky, které stojí za pozornost. Dočkáme se závěrečného dílu Měsíční kronik, který se jmenuje Winter, a ke konci října se můžete těšit na román Tisící patro ve stylu Gossip Girl, odehrávající se však v blízké budoucnosti.
  • Na podzim vydá Mladá fronta knihu Návrat domů –  strhující, kaleidoskopickou prvotinu, která představuje pozoruhodný nový hlas anglicky psané literatury: román o rase, dějinách, předcích, lásce a času, který po tři sta let na dvou světadílech sleduje osudy potomků dvou sester, rozdělených v Africe osmnáctého století.
  • 65. pole chystá Atlas zemí, které neexistují. Graficky unikátně zpracovaný atlas zve na poutavou exkurzi do skrytého světa nejistých hranic, politických vizionářů a zapomenutých národů. Na 240 stranách a 50 mapách předkládá geograficko-historické informace o skutečných územích světa. 
  • Jak se z obyčejné dívky stane burleskní tanečnice a poté módní ikona, která se objevila na tisících fotografií, v prestižních magazínech i na přehlídkách slavných návrhářů? Vlastně jednoduše: musíte brát krásu jako umělecký obor. Dita Von Teese už jako malá obdivovala filmové hvězdy starého Hollywoodu, které ji později inspirovaly k vytvoření vlastního jedinečného stylu. V knize Vaše znaménko krásy vás Dita a její dobrá přítelkyně a spoluautorka Rose Apodaca provedou každým krokem Ditina režimu i rituálů krásy.
  • Listopie neboli seznamologie, známá též coby vědní disciplína zabývající se sestavováním nejrůznějších seznamů (překvapivě), je v posledních letech velmi oblíbená. Nakoukněte do jejich tajů i vy a poskládejte si ty nejlepší a top seznamy a listy přímo na míru s knihou Listopie aneb seznamové šílenství.
  • Koncem září vydá Argo knihu Zrcadlové peklo – šest povídek a jedna novela, představující rozmanitou tvorbu Edogawy Rampa (1894–1965), zakladatele japonské varianty detektivního žánru.
  • Kolik tváří můžou mít pražské zločiny, záhady a tajemství? Čtrnáct předních českých autorů přijalo výzvu nabídnout na tuto otázku odpověď a navázat tak na bohatou tradici kriminálních a tajemných příběhů s pražskými náměty. Výsledkem je ojedinělý a stylově pestře laděný soubor Praha noir.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl první trailer chystané filmové adaptace knihy Padesát odstínů temnoty, který se stal nesledovanějším trailerem v prvních 24 hodinách po uvedení a porazil tak Star Wars: The Force Awakens. Kromě toho to vypadá, že E L James nabídne z pohledu Christiana i druhý díl své úspěšné série a dočkáme se tak nové knihy. Film bude mít v českých kinech premiéru 9. února 2017.


Nového traileru se dočkali i Lichožrouti. Do kina na ně půjdeme od 20. října.


Zveřejněn byl první trailer filmové adaptace románu Tony & Susan od Austina Wrighta, která bude uvedena pod názvem Noční zvířata. Susan (Amy Adams) opustila svého manžela před více než 20 lety, minulost se však náhle připomene společně s rukopisem knihy Nocturnal Animals a žádostí o přečtení. Susan se ponoří do příběhu Tonyho (Jake Gyllenhaal), jehož manželka a dcera byly během rodinné dovolené v lesích znásilněny a násilně zavražděny neznámými útočníky. Susan tak začne zpochybňovat vztahy v domácnostech a jejich bezpečnost a dokonce vlastní manželství. V českých kinech má film premiéru 24. listopadu.


Dvou nových featurette videí se dočkal další příběh Roberta Langdona – Inferno. Představují se v nich herci, režisér i autor knižní předlohy. Film uvidíme v kinech od 13. října.



Shipwrecked Comedy představila nový webový seriál, ve kterém jako postavy účinkuje řada známých spisovatelů. Už trailer vypadá skvěle. Sledujte Edgar Allan Poe’s Murder Mystery Dinner Party na YouTube.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Collider.com, Bookriot.com, Tor.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *