Letem knižním světem (38. týden 2014)

Právě vyšlo říjnové číslo magazínu Neoluxor živě! Tentokrát je k dispozici celkem ve 4 mutacích s různou obálkou (Andělé všedního dne od Viewegha, Přízrak Joa Nesboho, Nevěra Paula Coelha a nová Bridget Jonesová od Fieldingové). Posbíráte je všechny? 

Tento týden zveme na 4 skvělé akce: V úterý 23. září proběhne od 10:30 prezentace knihy Recyklované pohádky, knihu představí autoři pohádek – Barbara Nesvadbová, Sára Saudková, Lukáš Hejlík a další. Ve stejný den v 17:30 křtíme knihu Vladislava Vlčka s názvem Inkvizitor. Další dva křty chystáme na čtvrtek 25. září. Potkala jsem léčitele Jaroslava Doubravy a Evy Pilarové představíme v 16:00 a v 19:00 se můžete těšit na Láďu Hrušku a jeho novou kuchařku.

Fanoušci Jane Austenové mají na svědomí nový světový rekord, zapsaný do Guinessovy knihy. Dokázali dát dohromady největší skupinu lidí oblečených v dobových kostýmech z období regentské Anglie. Bylo jich celkem 550 a setkali se na Jane Austen Festival v Bathu.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • Podívejte se na book trailer k nové knize Ricka Riordana ze série Bohové Olympu. V originále vychází v říjnu. U nás naposledy vyšel 4. díl s názvem Hádův chrám.

  • Román To nejlepší z nás od Nicholase Sparkse vyjde v novém vydání s filmovou obálkou pod názvem Co s láskou. Premiéra filmu je 17. října.
  • Druhý díl dystopické série Dech vyjde 14. listopadu. Bea, Alina a Quinn odstartovali povstání a byli nuceni odejít z kapsule, jediného místa, kde je dostatek kyslíku.
  • Vloni vyšel teprve třináctileté Marcele Remeňové sci-fi thriller Osm světů. 2. října se dočkáme pokračování s názvem Včelí lid.
  • 28. listopadu vyjde detektivka Uzel nejprodávanějšího slovenského autora Dominika Dána. Jeho knih se prodalo už půl miliónu výtisků. Dominik Dán je tajemná postava slovenské literární scény. Aktivní elitní policista zatím nikdy neodtajnil svoji pravou identitu – jméno Dominik Dán je jeho literárním pseudonymem. Jeho práce ho inspiruje v literární činnosti, základem jeho knih jsou skutečné případy. Dominik Dán byl také autorem námětu česko-slovenského televizního seriálu Kriminálka Staré Město.
  • Nakladatelství YOLI, Knižní klub a Odeon představila čerstvé obálky očekávaných bestsellerů – Eleanor a Park, Papírová města a Zatracení.
  • V říjnu vyjde v originále nová kniha z univerza Harryho Pottera – Harry Potter: The Creature Vault. Jedná se o encyklopedii magických tvorů a kniha představuje také to, jak byli převedeni na filmové plátno. Nejznámější knihou o zákulisí filmu je dosud Harry Potter: Filmová kouzla.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy.

Filmové novinky

2. října má u nás premiéru film Zmizelá podle stejnojmenné knižní předlohy Gillian Flynnové. Podívejte se na nový TV spot. Dnes navíc začala na naší facebookové stránce soutěž o balíčky k filmu, které obsahují knihu, 2 lístky do kina, filmový plakát a stylový zápisník s motivem Zmizelé

Zveřejněn byl obří banner k filmu Hobit: Bitva pěti armád. Na obrázek v plném rozlišení se můžete podívat zde. K dispozici je také první plakát s Thranduilem.

Podívejte se na první trailer filmu Mockingjay (podle knihy Síla vzdoru). Zveřejněno bylo také několik fotek. Další fotky, rozhovory s herci apod. najdete na Thehungergamesexclusive.com/issue2. Premiéra u nás bude 20. listopadu.

Další potvrzené jméno v obsazení filmové adaptace knihy Papírová města od Johna Greena. Modelka Cara Delevingne si zahraje Margo. Už dříve bylo potvrzeno obsazení Nata Wolffa do role hlavní hrdiny Quentina. Premiéra je plánována na 31. července 2015. Od Greena se chystá ještě zfilmování knihy Hledání Aljašky a nově se spekuluje také o sbírce Let It Snow. Ta obsahuje celkem tři povídky od třech autorů – Johna Greena, Maureen Johnson a Lauren Myracle.

Brzy začne natáčení pokračování filmu Maze Runner (podle knihy Labyrint: Útěk) s názvem The Scorch Trials. Probíhat bude v Santa Fe, v Novém Mexiku.

Ve filmové adaptaci knihy Pýcha, předsudek a zombie si pana Collinse zahraje Matt Smith (známý rolí Doctora Who). Ve filmu se dále objeví Lily James (jako Elizabeth Bennet), Sam Riley (jako Darcy), Jack Huston (jako Wickham) a Douglas Booth (jako Bingley).

Zdroje: Hypable.com, Theguardian.com, Shelf-life.ew.com, Pagetopremiere.com, Collider.com, Mediabistro.com, Janeaustenfestivalbath.co.uk

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Které knižní novinky vás zaujaly nejvíce? Jak jste spokojeni s obsazením rolí v Papírových městech a Pýše, předsudku a zombie? Co říkáte na nové fotky a trailery? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *