Letem knižním světem (37. týden 2016)

Na webu internetového obchodu Amazon France se objevila předobjednávka Vichrů zimy, dlouho očekáváného pokračování série Píseň ledu a ohně od George R. R. Martina. Bylo u ní uvedeno datum 9. března 2017. Bohužel ji krátce po tom stáhli. Může to však být náznak blížícího se vydání?

Podzimní Velký knižní čtvrtek se letos koná 13. října a představí 15 hitů nadcházející sezóny:

23. září čekáme dalšího zahraničního hosta. Od 17:00 bude mít u nás autogramiádu britská spisovatelka Samantha Shannonová, autorka dystopické série Kostičas. Potvrďte svoji účast na Facebooku, chystáme soutěže a bonusy.

Tento týden pořádáme v našich knihkupectvích hned 5 skvělých akcí. Ve středu se koná autogramiáda Václava Klause ml. v Liberci, V Paláci knih Luxor se 13. září představí Veronika Hájková – pokřtíme její knihu Všechny ženy ve mně. Ve středu přijďte v 17:00 na setkání s Josefem Bernardem Prokopem, 15. září pokřtíme Kočku v síti a kuchařku Ohnivý kuře.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Jota chystá další knihu Christiny Laurenové, Vášnivý hříšník představuje nové hrdiny – Lolu a Olivera. Lola miluje komiksy, sama je píše a kreslí. Oliver vlastní obchod s komiksy, je jejich vášnivý fanoušek. Už vám to došlo? Jim dvěma ještě ne. Milují se, ale nevědí o tom. 
  • Život zakladatele známého obchodního domu Selfridges, který revolučním způsobem ovlivnil i naše nakupování, se už dříve dočkat seriálové adaptace. Teď si jej můžete užít i v knize Pan Selfridge, která vyjde v říjnu.
  • V listopadu vyjde další kniha s krásnými ilustracemi Renáty Fučíkové věnovaná dílu Williama Shakespeara (letos si připomínáme 400. výročí jeho narození). Představí v chronologickém pořadí dvanáct jeho dramat a přiblíží i jejich inspirační zdroje i okolnosti jejich vzniku. Každá ze Shakespearových divadelních her je doplněna vstupy věnovanými vnějším projevům doby – např. renesanční módě, architektuře, italské literatuře, cestám Angličanů na jih, vztahu starého kontinentu ke koloniím – a historickým souvislostem. 
  • Dva mladí vietnamští autoři žijící trvale v České republice sestavili výběr nejběžnějších jídel, která se vyskytují ve vietnamské kuchyni a na něž se dají u nás koupit suroviny – a to buď v tržnici Sapa v Praze, nebo prostřednictvím specializovaných e-shopů. Kuchařka Tak vaří Vietnam vyjde v říjnu.
  • V nejnovějším vydání Guinness World Records najdete nejsenzačnější rekordy v celém vesmíru a dosud nevídané fotografie a ve stejnou dobu vychází i Hráčská edice.
  • Další knihu Roberta Vana vydá nakladatelství Slovart letos v říjnu. Kniha fotografických vzpomínek Memories je sestavena z více než sto devadesáti snímků, pocházejících z archivu fotografa. Kromě černobílých fotografií tu umělec poprvé zveřejňuje také barevné snímky. Významná část této velkolepé kolekce vznikla v New Yorku, Paříži, Miláně a dalších destinacích.
  • Kreativní destrukce není nikdy dost! A teď ji navíc můžete páchat kdekoliv, vejde se vám totiž do kapsy. Destrukční deníček do kapsy vydá nakladatelství CooBoo.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

12. ledna 2017 má v českých kinech premiéru filmová adaptace knihy Pod rouškou noci od Dennise Lehana, která se odehrává v bouřlivých 20. letech v období prohibice, která nedokázala zastavit přísun alkoholu v podzemní síti vedené gangstery. V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Elle Fanning a Ben Affleck. Podívejte se na trailer s českými titulky.

Hulu připravuje TV adaptaci série Skleněný trůn od Sarah J. Maasové. Produkovat ji bude The Mark Gordon Company, která stojí za seriály ChirurgovéCriminal Minds a Quantico. Scénář připravují Kira Snyder (The 100) a Anna Foerster (Underworld: Blood Wars).

Filmovou adaptaci Americké idyly od Philipa Rotha uvidíme v českých kinech 17. listopadu. Ewan McGregor film režíroval a zároveň si zahrál hlavní roli. Představujeme trailer s českými titulky.


Zveřejněno bylo nové featurette video k filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, ve kterém Tim Burton vysvětluje výběr a výzdobu domu pro podivné děti. Podívat se můžete i na nový klip. Film má u nás premiéru 29. září.



Dvě nová featurette videa představili i tvůrci filmu Dítě Bridget Jonesové, který má premiéru už tento týden ve čtvrtek. První z nich rozebírá faktor Bridget, druhé představuje Marka Darcyho a Jacka Quanta.



Podívejte se i na nový klip z filmu Denial, který je adaptací knihy Historie a před soudem a vypráví příběh uznávané spisovatelky a historičky Deborah E. Lipstadtové, jež musí bojovat za pravdu a dokázat, že za 2. světové války skutečně došlo k holocaustu. David Irving, který holocaust vehementně popírá, ji žaluje pro urážku na cti. Film má světovou premiéru 30. září, uvedení v ČR zatím nebylo potvrzeno.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Edna.cz, Pagetopremiere.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *