e7e39454

Letem knižním světem (36. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Ujíždíte na young adult příbězích? Tak v tom případě máme něco přesně pro vás! Po celý měsíc září dostanete při nákupu 2 knih od nakladatelství YOLI tu levnější zdarma. 
  • Herec a režisér Jiří Strach pokřtí v úterý 5. září od 17 hodin thriller autorky Veroniky Matysové Pouštní včela, napínavý příběh o lásce, o pomstě, o zrazeném přátelství i o tom, jaké to je, klesnout až na dno a zpochybnit smysl vlastního života.
  • Ve středu 6. září si přijďte od 16 hodin pro autogram do knížky pro děti Sportovní pohádky s trefným podtitulem Tucet příběhů pro malé (ne!!!)sportovce od Filipa Komorouse, který příběhy vymýšlel za volantem v kolonách. 

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Zimní muži sledují životy dvou bratrů Karla a Gerharda, které se po vzestupu Adolfa Hitlera obrátí vzhůru nohama. Napínavý příběh ukazuje, jak rychle se normální, civilizovaný život může proměnit v absurdní zmrzačenou skutečnost během války i jak těžké je hledání vlastního já po jejím skončení. Knihu vydává Jota a to již 6. září.
  • Originální a zábavný román Dáma s veverkou zasazený do půvabného prostředí Palo Alta o lásce a rodině, válce a přírodě, nových penězích a starých hodnotách. Veblen je mladá žena s bohatou fantazií a amatérská překladatelka. Paul je ambiciózní a nadaný neurolog. Potkají se, zamilují, zasnoubí. Pro knížku si skočte 20. září.
  • Pokud vám stále nepřišel dopis z Bradavic, tak nezoufejte a začtěte se opět do tohoto legendárního příběhu. Již 27. září vyjde reedice třetího dílu Harry Potter a vězeň z Azkabanu.
  • Monumentální vesmírná sága, která začala již v Illuminae, nyní pokračuje na palubě Skokové stanice Heimdall, která musí čelit pokusu BeiTechu o její zničení. Gemina na vás bude v knihkupectví čekat od 18. října.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Nedávno jsme vás informovali o chystané sérii Suburra od Netflixu. Jde o úplně první projekt, na kterém Netflix spolupracuje s italskou produkcí. Ve starověkém Římě byla Suburra římskou čtvrtí, kde se tajně setkávaly světy zločinu a politiky. Seznamte se proto s třemi mafiánskými klany, jejichž řádění během jediného týdne rozpoutá v římských ulicích hotové peklo. Dnes byl zveřejněn první trailer. Na celý projekt si ale ještě budeme muset počkat. 

Pán much Williama Goldinga se v novém zpracování dočká jedné velké změny. Původní příběh chlapců z britské internátní školy, kteří se ocitnou na opuštěném ostrově, vystřídají dívky. Tato změna se však setkává k nesouhlasy mnoha feministek po celém světě. 

Tento týden vtrhne do kin TO, adaptace stejnojmenné knihy od Stephena Kinga. Bylo jich sedm a byli velmi mladí, když se jejich první klopýtnutí změnilo v horor. Jako dospělí se teď rozprchli do světa, aby v něm dosáhli úspěchu a štěstí. Jak to s nimi bude dál, zjistíte až v kině. Tvůrci filmu očividně čekají velký úspěch a plánují pokračování. To se bude odehrávat v 80. letech a podíváme se i do jiných dimenzí. Dříve než v roce 2019 se jej ale nedočkáme.

Plánování nového DC filmu Joker a Harley Quinn (původně ze Sebevražedného oddílu) se pomaličku rozjíždí. Ačkoliv má jít o příběh z Jokerovy minulosti odehrávající se v 80. letech, zvažuje společnost Warner Brothers dvaačtyřicetiletého Leonarda DiCapria. Jestli si mladého Jokera zahraje nakonec Leonardo DiCaprio není ještě vůbec jisté, ale určitě o projektu ještě hodně uslyšíme.

Nový trailer dostal také film Blade runner 2049. Blade runner K odhaluje dlouho utajované tajemství. Taková, která ho zavedou k již třicet let zmizelému bývalému blade runnerovi Rickovi Deckardovi. Na film si můžete zajít od 5. října.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.variety.com, www.ew.com, www.slate.com, www.vanityfair.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *