7067e764

Letem knižním světem (35. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nakladatelství Host si připravilo již tradiční letní akci. Až do konce léta najdete ve všech knihkupectvích Neoluxor vybrané hostovské paperbacky za pouhých 169 Kč.
  • V úterý 29. 8. pokřtíme Příběhy slavných oper autora Miloslava Pospíšila. Těšit se můžete také na hudební vystoupení tenoristy Aleše Brisceina, sólisty Opery Národního divadla a Státní opery Praha. 

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • 30. srpna si přijďte pro žhavou fantasy knihu Sníh nebo popel. Mírné jaro, krušná zima? Kdepak, v tomto světě platí jiná pravidla! Jaro před šestnácti lety dobylo Zimní království. Jedinou nadějí zničené země je osm přeživších a Meira je jednou z nich. 
  • Sloužil doktoru Moriartymu. Za to ho teď čeká oprátka. Sherlock Holmes mu nabízí pomoc. Služebník smrti je však odhodlán uniknout popravě, aniž by musel někoho zradit. A rozhodně se chce pomstít, protože někdo na něj uchystal léčku a vzal mu to jediné, co na světě miloval. Tento titul bude k dostání 6. září.
  • Ve zběsilém románu Jízda se setkáváme s Charliem, Ramem, Quillovou a dalšími postavami populárního britského seriálu Class, situovaném do světa kultovní seriálové ságy Doctor Who. Ram se právě vzbudil v cizím těle, a pokud nepřijde na to proč, může být na řadě právě on. Knihu 20. září vydává nakladatelství Jota.
  • Na konci září se také dočkáme další knihy Johna Boyna s názvem Kromobyčejná pouť Barnabyho Brocketa. Manželé Brocketovi jsou úplně obyčejný, spořádaný pár a jsou na to náležitě pyšní. Jenže pak se jim narodí Barnaby, a hned jak přijde na svět, je nabíledni, že on obyčejný rozhodně nebude.
  • Začátek října bude patřit knize Velké maličkosti z pera Jodi Picoult. Ruth je zkušená sestra pracující na novorozeneckém oddělení. Svého syna vychovává sama, neboť je vdovou po válečném hrdinovi. Nyní stojí před soudem, protože ji obvinili ze smrti novorozence – syna bílého amerického fašisty. Ruth je totiž černoška.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Včera ve Velké Británii odstartoval dlouho očekávaný seriál Strike natočený podle fenoménu Volání kukačky. V hlavní roli soukromého očka  Cormorana Strika se představí Tom Burke a roli Robin Ellacottové si střihne roli Holliday Graingerové.

Pouhé dva týdny zbývají do premiéry třetí série seriálu Cizinka. Třeba vám to čekání o něco zkrátíme novým trailerem a fotografiemi, které najdete v galerii na konci článku.

Komik Will Ferrell společně s produkční společností CBS films přivede na plátna kin celosvětový bestseller Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Půjde již o druhé zpracování. Ferrell se kromě režírování ujme také role hlavního hrdiny Alana, který o svých stých narozeninách zmizí a brzy na to je celé Švédsko kvůli jeho útěku vzhůru nohama.

Podívejte se na první trailer k druhé sérii seriálu The Shannara Chronicles natočeném podle fantasy série Terryho Brookse Shannarův meč. Premiéra je naplánovaná na 11. října. S nadcházející druhou sérii prošel seriál velkou změnou. Z původní televizní stanice MTV se přesunul na stanici Spike. Doufejte jen, že se na kvalitě nic nezmění. 

Již minulý týden bylo oznámeno, že se oblíbená trilogie Čas čarodějnic konečně dočká televizního zpracování. Samotná autorka Deborah Harkness krátce na to představila i hvězdné herecké obsazení. Do role historičky a čarodějnice Diany byla vybrána Teresa Palmer a jako vědec a upír Matthew se představí Hatthew Goode. Natáčení je již v plném proudu.

Inhumans – nejnovější přírůstek mezi seriály z produkce Marvela si již tento čtvrtek odbude svou světovou premiéru. U nás se fanoušci mohou těšit na projekci prvního a druhého dílu. Tato jedinečné možnost se naskytne 2. a 3. září v pražském kině IMAX. Následující video vám stručně představí všechny důležité postavy. Nezapomeňte se také podívat na plakáty a promo fotografie, které najdete v galerii na konci článku.

Hora mezi námi. Tak se jmenuje nový strhující příběh o lásce a o přežití natočený podle stejnojmenné knihy autora Charlese Martina. Přichází bouře a provoz na letišti v Salt Lake City je ochromen. Novinářka Ashley je nervózní, že nestihne vlastní svatbu, a na chirurga Bena čekají pacienti. Ačkoli se tihle dva vůbec neznají, objednají si spolu charterový let, aby se navzdory nepříznivému počasí dostali domů včas. Jejich letadlo ale havaruje a oni se ocitají uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.variety.com, www.collider.com, www.hollywoodreporter.com, www.comingsoon.net

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *