Letem knižním světem (35. týden 2015)

Vyšlo nové číslo magazínu Neoluxor živě! Zdarma k dostání ve všech našich knihkupectvích nebo na online na Issuu.

Celé září soutěžíme s Havlíkovou přírodní apotékou v knihkupectví Quadrio. Vyhrát můžete víkendový pobyt v Českém Krumlově, během kterého budete mít k dispozici i mini cooper s plnou nádrží.

Zítra startuje další soutěž o dovolenou v Rakousku. Tentokrát se můžete podívat do Salcburku.

George R. R. Martin potvrdil, že [SPOILER – klikněte] je v knižním světě Písně ledu a ohně stále naživu.

V Číně se prodalo už přes 3 miliony výtisků omalovánek pro dospělé od Johanny Basfordové – Tajná zahrada. Po celém světě se útlá knížečka dočkala už téměř 7 milionů prodejů, Čína tedy tvoří téměř polovinu a The Guardian označil Peking za hlavní město omalovánek pro dospělé.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství Jota vydalo nový ediční plán na podzim a zimu 2015.
  • Nakladatelství Mladá fronta vydalo nový ediční plán na podzim a zimu 2015.
  • Manželství po pětadvaceti letech – může být na světě něco dramatičtějšího? Ani vražda! Ani teroristé! Poslední román autora slavného milostného příběhu Jeden den to umí podat přesně takhle – jako vražedný teror všedního dne. Kniha Tři na cestě vychází v září v nakladatelství Argo.
  • V roce 2011 se z Isaacsonova převratného životopisu zakladatele Applu Steva Jobse stal globální fenomén a jedna z nejprodávanějších knih literatury faktu všech dob. Nyní Walter Isaacson přichází s příběhem lidí, kteří nástup Jobse a digitálního věku umožnili. Inovátoři vychází koncem září.
  • Na začátek října se chystá další kniha Luca Di Fulvia, Chlapec, který rozdával sny – román, jenž nás zavádí do prostředí rodícího se filmového průmyslu, rádia, Brodwaye, reklamy, mrakodrapů a luxusních automobilů, vypráví o velké lásce a houževnatosti snu, který zvítězí nad tvrdou realitou.
  • Mladá fronta chystá na říjen zajímavý román pro ženy odehrávající se v prostředí populární gastronomické soutěže Hledá se nejlepší pekařka! Kniha Láska s chutí makronky je dokonce průběžně doplňována recepty a životním příběhem slavné pekařky paní Eadanové.
  • Kniha Teorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky je zábavným a srozumitelným úvodem do bizarních hypotéz, které poháněly vědeckou revoluci 20. století, vedly k neuvěřitelným pokrokům v našem chápání vesmíru a patří k tomu nejcennějšímu, k čemu jsme jako lidstvo při poznávání světa dospěli. Vychází v nakladatelství Práh 21. září.
  • Mysleli jste, že znáte americké dějiny? Kniha Utajené dějiny Spojených států, bořící mýty o hodných a dobrotivých Spojených státech, vás přesvědčí o opaku.
  • 22. září vydá YOLI zahraniční new adult bestseller Sempre, který čtenáře zavádí do světa mafie, násilí, zrady a lásky.
  • Třetí díl série Čistý vyjde pod názvem Oheň v prosinci v nakladatelství Jota.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Studio Lionsgate zveřejnilo nový banner k filmu Síla vzoru, 2. část na počest pátého výročí vydání poslední knihy série Hunger Games.

Dlouho očekávaná televizní adaptace knihy Američtí bohové od Neila Gaimana se začne natáčet v březnu 2016. Aktuálně se hledá představitel hlavní role (casting končí 4. září).

6. září má na BBC One premiéru nová adaptace románu Milenec lady Chatterleyové. V hlavních rolích se představí Holliday Grainger, Richard Madden a James Norton.


K filmové adaptaci druhého dílu Labyrintu byly zveřejněny nové klipy. Jeden vkládáme níže, na druhý se můžete podívat Hypable.com. Premiéru má film 17. září, společně s filmovou distribucí Cinemart chystáme předpremiéru v Praze a ve Zlíně (soutěž o vstupenky jíž brzy na našem blogu).

Sony zveřejnilo první trailer adaptace Děsivých storek. Do kin bude uvedena 23. října.

Podívejte se na nový plakát k filmu Steve Jobs (natočený podle stejnojmenné biografie od Waltera Isaacsona). V českých kinech od 12. listopadu.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Theguardian.com, Collider.com, Adweek.com, Hypable.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *