67a85418

Letem knižním světem (33. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nakladatelství Host si připravilo již tradiční letní akci. Až do konce léta najdete ve všech knihkupectvích Neoluxor vybrané hostovské paperbacky za pouhých 169 Kč.
  • Užijte si akční léto na vlnách extra slev. Pro zákazníky O2 máme od 17. 7. do 17. 8. připravenou mimořádnou slevu 20 % na celý nákup v hodnotě vyšší než 399 Kč.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Co se stane, když se pohádky tak trochu zamotají? To tento týden poznáte očima Vlka, který vypadl z knížky. Ten se začne potulovat všemi možnými pohádkami, potká princezny i dinosaury a zažije dobrodružství, o kterému se mu ani nesnilo.
  • Na konci prázdnin vydá Albatros reedici Harryho Pottera a Tajemné komnaty. Připravte si tak svůj máslový ležák a pár čokoládových žabek a ponořte se opět do příběhu, který si získal téměř každé dítě na světě.
  • 31. srpna vyjde pokračování úspěšné knihy Psí poslání. Psí cesta přináší další dobrodružství chundelatého psího kamaráda, který po smrti milovaného páníčka Ethana nachází nový smysl svého bytí po boku jeho vnučky Clarity.
  • Nakladatelství Motto si na začátek září připravilo Zvláštní příběh tří sester Kataríny, Karolíny a Karin. Každá z nich je úplně jiná. Po zklamání v lásce se Karolina rozhodne od všeho odjet a začít nový život v Londýně. Tam potká tajemného cizince s kyticí žlutých růží a postupně mu propadá… Ale proč se k ní chová tak zvláštně? 
  • Izolovaná zahrada, kvetoucí rostliny a… sbírka nádherných motýlů – mladých žen, které byly uneseny. O to vše pečuje Zahradník, zvrhlý muž posedlý uchováváním krásných dívek. Sběratel motýlů vychází 11. září.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Amandla Stenberg z filmového zpracování knihy Všechno, úplně všechno se chystá na další projekt. Tím bude nedávný debut Angie Thomasové s názvem Vypálená nenávist. Amandla si zahraje hlavní postavu Starr, jejíž kamarád Khalil z dětství je zastřelen policistou. Ačkoliv Khalila veřejnost označuje za dealera či zloděje, Starr ví jaký skvělý člověk to ve skutečnosti. Dočkáme se také českého překladu od Yoli. Ten je naplánovaný na srpen příštího roku.

Televizní adaptace knihy Volání kukačky, kterou J. K. Rowlingová vydala pod pseudonymem Robert Galbraith si odbude svou premiéru již 27. srpna. BBC podle knihy natočila tři hodinové díly. V plánu je i zfilmování druhého a třetího dílu Hedvábník a Ve službách zla

Katie Holmes se připojila k plánovanému filmovému zpracování knihy Tajemství. Ta se před lety setkala s velkým zájmem čtenářů po celém světě. Film se bude točit kolem vdovy se třemi dětmi, která si po velké bouři najme opraváře, aby zpravil její poničený dům. Po čase se začne opravář s rodinou dělit o svou filozofii a způsob života. Věří totiž v to, že mu vesmír dá vždy právě to, po čem nejvíce touží. Vdova brzo na to zjišťuje, že právě tento muž drží v rukou klíč k její minulosti.

Americký spisovatel a novinář Walter Isaacson, autor knih Steve Jobs a Inovátoři, se může radovat. Jedna z jeho nejznámějších knih Leonardo da Vinci o životě samotného malíře a vědce má zelenou. Společnost Paramount po delším boji získala filmová práva. Známe též jméno herce, který se na chvíli stane slavným Leonardem. Nebude to nikdo jiný, než další slavný Leonado – Leonardo DiCaprio. 

Herecké obsazení připravovaného filmu Hlas nože se opět rozrůstá. K hecům jako jsou Tom Holland, Daisy Ridley nebo Demián Bichir se brzo připojí také Mads Mikkelsen a zpěvák Nick Jonas. Z těchto dvou se stanou starosta Prentiss jeho a syn Davy Prentiss. Film se do kin dostane v březnu 2019.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.heart.co.uk, www.variety.com, www.deadline.com, www.digitalspy.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *