Letem knižním světem (32. týden 2015)

23. září přijede do České republiky David Lagercrantz, autor 4. dílu série Milénium od Stiega Larssona – Dívka v pavoučí síti. Od 17:00 bude v Paláci knih Luxor probíhat autogramiáda autora.

Připravili jsme pro vás přehled filmových adaptací knih, které uvidíte v kinech letos na podzim.

Na blogu můžete právě teď soutěžit o 5 audioknih Babička pozdravuje a omlouvá se.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství CooBoo zveřejnilo nový ediční plán na druhé pololetí roku 2015. Prohlédnout si ho můžete na Issuu.
  • V únoru příštího roku vydá nakladatelství XYZ knihu Grey, první díl trilogie Fifty Shades vyprávěný z pohledu Christiana.
  • 14. září vyjde první díl detektivní trilogie, která vychází pod názvem Babičky. Mrtvý kuchař je ďábelsky zábavný a napínavý příběh o stáří, přátelství a životě v relativně normálním domově důchodců. Tady vás může potkat jen jedna věc horší než smrt – být zavřený na oddělení demence. Ani ten nejbystřejší senior však nemůže rozluštit všechna tajemství tohoto místa. Naštěstí několik mladých lidí, včetně členů motorkářského gangu, nabídne svou pomoc…
  • Láďa Hruška se vrací s novou kuchařkou. Vyjde 7. září.
  • Mr. Holmes od Mitche Cullina bude mít nakonec filmovou obálku. Vyjde 10. září.
  • Může se špionážní příběh plný akce a šokujících zvratů odehrát během jediného poklidného rozhovoru dvou lidí u večeře v restauraci na idylickém kalifornském pobřeží? Může – pokud ho napíše mistr tohoto žánru, autor celosvětového bestselleru Turista Olen Steinhauer. Jeho nová kniha – Všechny staré nože – vyjde v září.
  • Nakladatelství Plus chystá Mandolínu kapitána Corelliho, znáte z filmu.
  • Spisovatelka Julie Kagawa není českým čtenářům neznámá – vyšly jí u nás knihy Železná král a Železná dcera. Nyní představí sérii s draky – Talon: Společenstvo draků – Zkouška věrnosti.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněno bylo nové video k filmové adaptaci knihy Marťan, která má u nás premiéru 1. října. Zachycuje psychotesty astronautů před misí ARES 3.

Fox připravuje pilotní díl seriálu na motivy knihy HORRORSTÖR od Gradyho Hendrixe. O adaptaci se postarají Josh Schwartz a Mike Vukadinovich.

Filmová adaptace Temné věže od Stephena Kinga bude uvedena v lednu 2017.

Dalším potvrzeným hercem pro film Fantastická zvířata a kde je najít je Colin Farrell. Zahraje si kouzelníka, který potká Mloka na jeho cestě po Americe. Minulý týden se spekulovalo také o herečce Jenn Murray, která by si mohla zahrát zatím neznámou roli (pravděpodobně na straně Mlokova rivala). Casting na roli Modesty vyhrála desetiletá Faith Wood-Blagrove.

Zveřejněny byly další fotky z nové seriálová adaptace Nástrojů smrti. Seriál připravuje stanice ABC, první řada bude mít 13 dílů, premiéra je naplánována na příští rok.

K filmové adaptaci druhého dílu LabyrintuSpáleniště: Zkouška – bylo zveřejněno nové video s reklamou na ZLOSIN.


Warner Bros. studio oznámilo, že filmová adaptace knihy Ready Player One, kterou připravuje Steven Spielberg, bude mít premiéru 15. prosince 2017.

Emma Watson (známá především jako Hermiona z filmů o Harrym Potterovi) si pravděpodobně zahraje hlavní hrdinku ve filmové adaptaci knihy Královna Tearlingu.

Podívejte se na nový TV spot k filmu o Stevu Jobsovi (podle biografie Waltera Isaacsona). V kinech od 12. listopadu.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Tor.com, Adweek.com, EW.com, Collider.com, Hypable.com, Watsonuncensored.blogspot.cz

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *