Letem knižním světem (32. týden 2014)

Poté, co byla zavražděna celá rodina Cassidy Stay, našla patnáctiletá dívka útěchu v knihách o Harrym Potterovi. Na pohřbu dokonce citovala profesora Brumbála. J. K. Rowlingová jí později poslala hůlku, přijímací dopis do Bradavic, seznam požadovaných pomůcek a to hlavní, povzbudivý dopis psaný Brumbálem.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • V listopadu vychází v originále nová kniha Stephena Kinga s názvem Revival. Zveřejněna byla obálka.
  • Na Velký knižní čtvrtek 16. 10. vyjde další kniha Simona Mawera s názvem Evangelium podle Jidáše. Z velkočtvrtečních titulů je dále známý také Přízrak.
  • 1. 10. vyjde v Odeonu nová kniha Chucka Palahniuka s názvem Ztracení. Vypráví příběh třináctileté Madison, která vidí a slyší vše, co si zamane, vše, co se na světě šustne. Tímhle způsobem se vrací do vlastní minulosti. Jenže to má logický háček: pro živé je neviditelná. Mrtvá Madison nám ze své adresy [email protected] posílá zprávy…
  • Další kniha Johna Greena, Papírová města, vyjde 14. října v Knižním klubu.
  • Potomci Agathy Christie svolili k návratu Hercula Poirota na stránky nových napínavých příběhů – nesnadného úkolu důstojně navázat na tradici poirotovských detektivek se ujala bestsellerová autorka Sophie Hannah. Kniha Poirot: Vraždy s monogramem vyjde v 50 zemích a 28 jazycích včetně češtiny 9. září.
  • Na konci srpna vyjde v Mladé frontě strhující příběh světoznámého autora špionážních thrillerů, Johna le Carrého, s názvem Nejhledanější muž s filmovou obálkou. Film jde do kin 4. září.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl nový trailer filmové adaptace knihy To nejlepší z nás od Nicholase Sparkse. Film má premiéru 17. října.

K dispozici je nový klip z filmové adaptace knihy Dárce. Ve videu uvidíte Taylor Swift, která se ve filmu objevuje jako hologram. V kinech od 11. září.

Podívejte se na první trailer filmu Stonehearst Asylum, který byl natočen podle krátké povídky Edgara Allana Poea s názvem The System of Doctor Tarr and Professor Fether.

Universal Pictures plánuje novou filmovou adaptaci série The Vampire Chronicles od Anne Rice. Práva dříve vlastnilo studio Warner Bros., které v roce 1991 připravilo adaptaci Interview with a vampire a v roce 2002 Queen of the Damned.

Zveřejněn byl nový klip z filmu Maze Runner podle knihy Labyrint: Útěk. Českou premiéru má 18. září, kniha vychází koncem srpna.

Podívejte se na 8 nových klipů z filmové adaptace knihy Zůstaň se mnou. Film má v Česku premiéru 18. září.


V listopadu vyjde na BluRay rozšířená verze filmu Hobit: Šmakova dračí poušť. Oproti prvnímu střihu je přidáno 25 extra minut, které obsahují i tuto scénu:


Filmová adaptace knihy Pýcha, předsudek a zombie má novou představitelku hlavní role. Jako Elizabeth Bennett se nám místo Lily Collins představí Lily James. Sam Riley si zahraje Darcyho a Bella Heathcote bude jednou z Elizabethiných sester. Premiéra je plánována na rok 2015.

Zveřejněny byly další plakáty k filmové adaptaci knihy Síla vzdoru zobrazující současné obyvatele 13. kraje.

Zdroje: Tor.com, Shelftoscreen.com, Mediabistro.com, Pagetopremiere.com, Collider.com, Insidemovies.ew.com

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Na jakou knihu se těšíte nejvíc? Zaujal vás některý z klipů nebo trailerů? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *