Letem knižním světem (31. týden 2015)

Francie porazila Velkou Británii ve famfrpálu a získala titul mistra Evropy. Finálový zápas v Sarteanu skončil se skóre 90:50. V šampionátu se utkalo celkem 11 týmů. Francie se nyní připravuje na mistrovství světa.

Zveřejněn byl longlist ceny Man Booker Prize. Největší zastoupení mají autoři z USA.

31. července oslavila J. K. Rowlingová 50. narozeniny (a Harry Potter má 35 let). Herci z filmů o Harrym Potterovi sepsali autorce řadu krásných blahopřání, která zveřejnil časopis TIME.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • 16. září vyjde v Knižním klubu román Marťan od Andyho Weira s filmovou obálkou. Adaptace má u nás premiéru 1. října.
  • Další detektivka Nelsona DeMilleho, která zavede agenta Johna Coreyho do jemenského Saná, jednoho z nejnebezpečnějších míst na Středním Východě, vyjde v září v nakladatelství Kniha Zlín pod názvem Panter.
  • Já a pan Jones – to je název nového románu Lucy Diamond, autorky Kavárny na pláži. V Dominu vyjde na konci září.
  • Těšit se můžete i na další krimi od S. J. Boltonové. Po Obětině (právě se připravuje filmová adaptace) přichází Volavka.
  • Isaac Marion dokončil pokračování své knihy Chutná těla. Druhý díl se bude v originále jmenovat The Living, datum vydání není známé.
  • Spisovatel Boris Johnson (autor úspěšné knihy Churchill Factor) píše biografii Williama Shakespeara. V originále by kniha měla vyjít v říjnu.
  • Nakladatelství Kniha Zlín představilo obálku thrilleru Syn od Joa Nesbøho. Vyjde na Velký knižní čtvrtek v říjnu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Televizní stanice CW chystá seriál na motivy knihy Malé ženy. Nečekejme ale přesnou adaptaci, tvůrci uvedli, že seriál bude spadat do žánru dystopie a odehrávat se bude ve Philadelphii v nedaleké budoucnosti. 

Herečka Elle Fanning si zahraje v chystané filmové adaptaci knihy Všechny malé zázraky. Scénář filmu píše sama autorka knihy, režie se ujme Miguel Arteta.

Televizní seriál HBO – Hra o trůny – se dočká série navíc. Podle posledních informací se nedočkáme pouze sedmi původně plánovaných řad, ale ve výrobě je i ta osmá. Čekání na nové díly (seriálu i knižní série) se můžete zkrátit novou aplikací od Harper Fiction.

Zveřejněn byl první trailer filmové adaptace knihy Pokoj od Emmy Donoghue. Uvedení se snímek dočká na Toronto International Film Festival, kinopremiéru má 16. října.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Theguardian.com, Hypable.com, Adweek.com, Collider.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *