Letem knižním světem (31. týden 2014)

Minulý týden jsme oslavili narozeniny J. K. Rowlingové a Harryho Pottera speciálním článkem.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • Byla zveřejněna obálka závěrečného dílu série Nebe s názvem Do Poklidné modři, který vyjde v září v Knižním klubu. Podívat se můžete i na finální podobu obálky knihy Labyrint: Útěk, která je připravena podle filmového plakátu. A nakonec tu máme novou obálku 9. dílu série s Harrym Holem s názvem Přízrak, který vyjde na Velký knižní čtvrtek 16. října.
  • 21. října vydá George R. R. Martin knihu pro děti s názvem The Ice Dragon. Děj se bude odehrávat ve světě série Píseň ledu a ohně a bude doplněn celkem 30 ilustracemi od Luise Roya. Podívejte se na právě zveřejněnou obálku a první náčrty obrázků.

  • Tympanum zveřejnilo obálky audioknih Dvě věže a Návrat krále, které, stejně jako první díl (CD | mp3), namluví Aleš Procházka. Vyjdou v září a listopadu.
  • Příští měsíc vyjde nová kniha Harukiho Murakamiho s názvem Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage. Přečtěte si první ukázku.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl první teaser trailer filmu Hobit: Bitva pěti armád. Plného traileru se dočkáme pravděpodobně v říjnu, premiéra filmu je v prosinci. Podívat se můžete i na druhý plakát, tentokrát s Bilbem Pytlíkem.

Mluví se o tom, že postavu slečny Peregrinové v chystané filmové adaptaci knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, si zahraje Eva Green. Film režíruje Tim Burton a premiéra, která byla původně stanovena na 31. července 2015, se posunula na 4. března 2016.

Filmová adaptace další Greenovy knihy s názvem Paper Towns (česky vyjde v nakladatelství YOLI) má potvrzenou premiéru. Do kin půjdeme na film 31. července 2015. Hlavní roli získal Nat Wolff.

Zveřejněn byl nový trailer filmu Maze Runner. Českou premiéru má 18. září a koncem srpna vyjde také knižní předloha s názvem Labyrint: Útěk.

Podívejte se na jednu z vystřižených scén z filmové adaptace Divergence. Představitelka hlavní role, Shailene Woodley, prozradila, že Tris bude mít v dalším filmu krátké vlasy (kratší, než jak je popsáno v knize). Ty si herečka nechala ostříhat kvůli roli Hazel ve filmové adaptaci knihy Hvězdy nám nepřály.


Warner Bros. zakoupilo práva na filmovou adaptaci knihy The Goldfinch autorky Donny Tartt, čerstvé držitelky Pulitzerovy ceny. Stejné studio zvažuje také adaptaci série Drakeni z Pernu (v originále vyšel první díl už v roce 1968).

Zveřejněny byly dva nové plakáty filmové adaptace knihy Zmizelá. Česká premiéra je plánována na konec září.

K dispozici je první trailer dokumentu Mudbloods. Pod taktovkou Farzada Sangariho se podíváme na famfrpálový tým UCLA, který soutěží na Mistrovství světa ve famfrpálu v New Yorku.

Díky úspěšné kampani na Kickstarteru začala produkce web seriálu podle knih Upíři z Morganville. K dispozici je první teaser trailer.


Zdroje: Hollywoodreporter.com, Shelftoscreen.com, Mediabistro.com, Redcarpetendings.com, Collider.com, Pagetopremiere.com, Tor.com

Autorka: Olga Biernátová

Na jakou knihu či filmovou adaptaci se těšíte nejvíc? Zaujal vás některý z trailerů? Jakou knihu byste osobně rádi viděli na stříbrném plátně? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *