75517750

Letem knižním světem (30. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nakladatelství Host si připravilo již tradiční letní akci. Až do konce léta najdete ve všech knihkupectvích Neoluxor vybrané hostovské paperbacky za pouhých 169 Kč.
  • Prázdniny jsou v plném proudu! Pokud rádi cestujete po České republice, bude se vám hodit naše akce 1+1 na průvodce po Čechách, která běží do konce července.
  • Užijte si akční léto na vlnách extra slev. Pro zákazníky O2 máme od 17. 7. do 17. 8. připravenou mimořádnou slevu 20 % na celý nákup v hodnotě vyšší než 399 Kč.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Tento týden vyjde očekávané pokračování oblíbené new adult knihy Papírová princezna. Reed jako Prokletý princ to opět nebude mít jednoduché. Ella ho už nechce. Tvrdí, že jeden druhého jen ničí a možná má pravdu. Pokud chce získat svou princeznu zpět, musí Reed dokázat, že jí za to stojí.
  • Ikar 17. srpna vydá knihu Panenka, které jistě zaujme příznivce Pokoje. Po osmi letech se Lilly povede i s dcerou uprchnout ze spárů jejího učitele ze střední školy, který ji unesl, bil, znásilňoval a dokonce přivedl do jiného stavu. Když se však konečně dostane na svobodu, zjišťuje Lily, jak moc se za tu dobu svět změnil.
  • Taylor Stevensová se vrací s dalším knižním hitem. Vanessa odlétá do Japonska, aby si konečně odpočinula, neví ale, že její prázdniny právě pohodové nebudou. Její přítel je zatčen a obviněn z vraždy. Vanesse nezbývá než se znovu vydat hledat odpovědi – i na to, jak daleko je ochotná zajít, aby zachránila muže, kterého miluje. Maska vychází 17. srpna u Knižního klubu.
  • Veterán ze staré školy, internetová aktivistka-muslimka, podvodníček tmavé pleti, dobrosrdečný pozér a drsná trollka. To jsou prvotřídní hackeři a právě dostali na vybranou: buď několik let vězení, nebo jeden rok plnění zakázek pro vládu. Za mříže se nikomu nechce a tak si nesourodá skupinka, která si říká Nuly, krátí své nechtěné zaměstnání tím, co umí nejlíp. Na knihu se těšte na konci srpna.
  • Září bude patřit jedné skvělé romantické knize – Náhodná láska. Annie je jednatřicet let a zrovna se vzpamatovává z těžkého rozchodu. Po sérii událostí skončí s podivuhodným obrazem, který skrývá víc, než se na první pohled zdá. Annie se rozhodne zjistit, kdo a proč obraz namaloval a při své cestě odhalí nejen temná tajemství evropské historie, ale snad i novou lásku.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

A přeci jsme se dočkali! Michael Fassbender nám již v říjnu ukáže, zač je toho loket v adaptaci severské detektivky Sněhulák z pera Jo Nesba. 

Velkým překvapením minulého týdně bylo odhalení plánu zfilmovat oblíbenou young adult knihu Všem klukům, které jsem milovala od Jenny Han. Dokonce již známe herecké obsazení. Hlavní postavu Laru Jean si zahraje herečka Lana Condor známá z X-Men: Apocalypsa. Dále se můžeme těšit na Johna Corbetta, Noaha Centina nebo Janel Parrish. 

Nový trailer k třetí sérii Cizinky je konečně ke zhlédnutí a my potvrzujeme, že je opravdu na co se těšit. Krom něj se můžete podívat také na několik nových promo fotografií, které vás jistě nalákají. Naleznete je v galerii na konci článku. Všichni však musíme vydržet do 10. září, kdy má Cizinka naplánovanou premiéru.

Od pátku do soboty probíhal v San Diegu fanouškovský Comic Con, během kterého je vždy odtajněna obrovská spousta nových informací. Uveden tam byl například zcela první trailer k filmu Ready Player One, o kterém jsme vám psali už minulý týden. Do tohoto jedinečného dystopického příběhu se pustil Steven Spielberg a výsledek tak bude stát za to!

Další ukázka, jenž si získala na Comic Conu velkou pozornost, nepatří ničemu jinému, než dlouho očekávanému komiksovému zpracování s názvem Justice League (Liga spravedlnosti). Neváhejte a podívejte se na jedinečnou pětiminutovou ukázku. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.variety.com, www.collider.com, www.ew. com, www.independent.co.uk

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *