Letem knižním světem (30. týden 2015)

Slavíme 100. výročí deníkových zápisků bookoholičky Anny. Udělejte si Annin speciální kvíz, zjistěte, jaký jste typ bookoholika a vyhrajte ceny, které nikdo jiný nemá.

Na našem blogu právě probíhá soutěž o 5 výtisků románu Sestry.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Jedna z nejúspěšnějších urban fantasy uplynulého desetiletí – Řeky Londýna – vás zavede do města, ve kterém u policie slouží čarodějové a po ulicích se prohánějí zlovolní duchové či božstva na válečné stezce. Vyjde v Argu začátkem srpna.
  • Obecně se soudí, že science fiction byla, přinejmenším do počátku sedmdesátých let 20. století, především doménou mužů. Významný příspěvek ženských autorek by však neměl být podceňován – koneckonců Frankensteina, jenž je obecně považován za první skutečnou science fiction, napsala žena, Mary W. Shelleyová, a autorkou jedné z prvních utopií napsaných v Americe byla Mary Griffithová. Antologie Svědkyně zítřka předkládá zajímavý výběr z raných (vědecko)fantastických povídek z pera žen, které musely být ve své době odvážné i navýsost tvrdohlavé, aby mohly svůj talent i touhu psát rozvíjet. Vychází 13. srpna.
  • Po Atlantském genu přichází Atlantský mor. Těšit se na něj můžete do 15. srpna.
  • Mýtech a omylech světových dějin se renomovaný historik Bernd Gutberlet věnuje původu a pravdivosti nejrůznějších mýtů a legend světových dějin – a jak je jeho zvykem, vždy napínavě a poutavě. Historie je živější, než si myslíme. Vychází 21. srpna.
  • Druhý díl série o usměvavém vikingovi a jeho kamarádech – Tappiho putování po Šumících mořích – vyjde v Hostu začátkem září.
  • Krycí jméno Verity je kniha, která v roce 2013 získala titul Honor v rámci ceny Michael L. Printz Award (udělované ALA nejlepším knihám pro mladé). Vypráví trýznivý a zároveň nádherný příběh o silném přátelství, které je zkoušeno děsivým nepřítelem, odehrávající se za 2. světové války. Vyjde v nakladatelství CooBoo 17. září.
  • Pokud jste si oblíbili fantastiku, která není pouze černobílá, pak vás antologie Darebáci veleúspěšného spisovatele George R. R. Martina a uznávaného editora Gardnera Dozoise odmění množstvím jemných odstínů šedi. Jedenadvacet zcela nových povídek od autorských hvězd vás potěší i ohromí záludnými zvraty, dobrodružstvím i napětím. Sám George R. R. Martin nabídne zbrusu nový příběh, mapující osudy jednoho z největších ničemů z historie jeho Písně ledu a ohně a Patrick Rothfuss nám odkryje tajemství jedné z oblíbených postav své Kroniky královraha. Ovšem dočkáme se i u nás dosud nevydaných příběhů z pera mnoha dalších mistrů fantastického žánru, mezi něž bezesporu patří kupříkladu Neil Gaiman, Joe Abercrombie, Scott Lynch, Cherie Priestová, Garth Nix, Daniel Abraham, Michael Swanwick a Connie Willisová. Vyjde koncem září.
  • Po thrilleru TY přichází Caroline Kepnes s knihou Skrytá těla, jejímž hlavním hrdinou je opět šarmantní Joe Goldberg s vražednými sklony. Vyjde v Dominu 18. listopadu.
  • V říjnu vyjde další kniha Adele Parks, autorky románů Život té druhé, Stalo se včera v noci a Tady a teď, s názvem Nevěsty bez ženichů.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na nový trailer druhé části filmové adaptace Síly vzdoru. Česká premiéra je naplánovaná na 19. listopadu.

Další trailer nabídli také tvůrci filmové adaptace druhého dílu série Labyrint – Spáleniště: Zkouška. K tomu nabízí i 6 nových plakátů s postavami z filmu. V kinech od 17. září.


Tim Burton představil na své facebookové stránce oficiální vizuál filmu podle knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Premiéra u nás je zatím naplánovaná na 3. března 2016.

Chystá se filmová adaptace knihy Ocelové srdce od Brandona Sandersona. Scénář napíše Carter Blanchard (Independence Day: Resurgence).

Podívejte se na nově zveřejněné fotky ze seriálové adaptace Shannary, kterou připravuje stanice MTV. Seriál se začne vysílat v lednu 2016.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Kniznivesmir.cz, Tor.com, Collider.com, Hypable.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *