Letem knižním světem (3. týden 2015)

Právě vyšlo první letošní číslo magazínu Neoluxor živě! K dostání ve všech našich knihkupectvích nebo online na http://issuu.com/neoluxorcz/docs/neoluxor_zive_01_2015

Dnes od 16:00 křtíme v Paláci knih Luxor pohádkovou knížku Telátko Popleta. Knihu představí autoři Karolína Anna Hudská a Petr Hudský a pokřtí ji Martina Hudečková, Marika Procházková, Jiří Knot a Lukáš Hlavica. 21. ledna bude naším hostem Pavel Zuna, který bude od 17:00 podepisovat svou novou knihu Slavné dny. Tato publikace vznikla podle stejnojmenného seriálu na Stream.cz. 22. ledna od 17:00 hodin proběhne křest kuchařky oblíbeného režiséra Zdeňka Trošky Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr spojený s autogramiádou pana Trošky a hereček filmu Babovřesky 3.

Od 15. ledna do 31. března funguje stránka U pana Murakamiho, na které spisovatel odpovídá na dotazy čtenářů. Dotazy lze pokládat do konce ledna, další dva měsíce pak budou zveřejňovány odpovědi.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás. 

  • 21. ledna vychází nová kniha Kyrila Bonfiglioliho, která už potřetí představí světem protřelého aristokrata, excentrika a obchodníka s uměním, Charlieho Mortdecaie. Nese název Mortdecaiův záhadný případ s knírem a od 29. ledna můžete jít do kina na filmovou adaptaci.
  • Nového vydání knihy Americký sniper, tentokrát s filmovou obálkou, se dočkáme 3. února. Vychází v nakladataleství CPRESS.
  • XYZ chystá novou knihu Sylvaina Reynarda, autora známé série Gabrielovo Inferno. Jmenuje se Princ a vyjde 17. února.
  • Pro vás, kteří umíte hrát na klavír, na flétnu nebo na kytaru, je Zpěvník ke knize Tři bratři jako ušitý. Vyjde 17. února.
  • 1. dubna vyjde v Hostu Pátá žena, další případ komisaře Wallandera od Henninga Mankella.
  • V říjnu se dočkáme další knihy Johna Greena, kterou napsal společně s Maureen Johnson a Lauren Myracle. Jmenovat se bude Sněží, sněží… a vyjde v nakladatelství YOLI. U nás si zatím můžete pořídit anglický originál Let It Snow.
  • Prohlédněte si ediční plán nakladatelství Jan Melvil Publishing. V letošním roce nabídne řadu zajímavých titulů.
  • Zveřejněn byl další teaser trailer knihy Rubínový kruh ze série Pokrevní pouta. V originále vychází v únoru, českého vydání se dočkáme v květnu.

  • Podívejte se na book trailer knihy Mine Order od Samanthy Shannon. Druhý díl série Kostičas vyjde v češtině na podzim.

  • Jaroslav Róna připravuje pro Argo 21 ilustrací ke slavnému románu George Orwella 1984. Nové vydání se připravuje také v limitované edici.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

K filmové adaptaci knihy Rezistence (druhý díl ze série Divergence) byly zveřejněny další fotografie a exkluzivní sneak peek. Premiéra filmu je v březnu.

Podívejte se na dva nové TV spoty k filmové adaptaci Fifty Shades of Grey. V českých kinech od 12. února.



Sir Ian McKellen zveřejnil na svém Twitteru další fotku z chystaného filmu Mr. Holmes, kde hraje zestárlého detektiva Sherlocka. Děj se odehrává v roce 1947 a Holmesovi je 93 let. Natočeno podle knižní předlohy A Slight Trick of Mind od Mitche Cullina.

Sonar Entertainment připravuje seriálovou adaptaci Kingova románu Pan Mercedes. David E. Kelley (Ally McBeal) napíše scénář, Jack Bender (Lost, Under the Dome) se ujme režie.

Zveřejněn byl první trailer seriálu Expanse, který bude letos vysíla SyFy. Vznikl na motivy knižní série Expanze od Jamese S. A. Coreyho (Leviatan se probouzíKalibánova válkaAbaddonova brána).


Zdroje: Edna.cz, Adweek.com, Tor.com

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Která kniha/adaptace/video vás zaujalo nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *