3b057793

Letem knižním světem (29. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nakladatelství Host si připravilo již tradiční letní akci. Až do konce léta najdete ve všech knihkupectvích Neoluxor vybrané hostovské paperbacky za pouhých 169 Kč.
  • Užijte si akční léto na vlnách extra slev. Pro zákazníky O2 máme od 17. 7. do 17. 8. připravenou mimořádnou slevu 20 % na celý nákup v hodnotě vyšší než 399 Kč.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Laurie R. Kingová se vrací s již třetím pokračováním příběhu o učednici Sherlocka Holmese Mary Russellové. Ta se tentokrát setká se svitkem, jenž vypadá jako autentický list napsaný počátkem letopočtu samotnou Máří Magdalenou. Kniha Případ Máří Magdaleny vychází tento čtvrtek u nakladatelství Argo. 
  • Svůj kalich hořkosti je nesmírně silný a působivý román, připomínající svým námětem Nabokovu Lolitu. Šokující příběh muže a svůdce nezletilé dívky najdete v knihkupectví 31. července.
  • Chcete se bát? Tak vyrazte na začátku srpna do Katakomb.
  • 3. řijna se dočkáme třetího dílu jedinečné série Samathy Shannon s názvem A zrodí se píseň. Po krvavé bitvě proti mnoha různým protivníkům je Paige Mahoneyová jako Kmotryně vládnoucí londýnskému podsvětí v neustálém ohrožení. Paige ovšem netuší, že její vláda může být již velmi brzy násilně přerušena zavedením Senshieldu, technologie, která by pro komunitu jasnovidců a světa, v němž žijí, znamenala zkázu…
  • Novinářům ze Süddeutsche Zeitung se do rukou dostanou dolumenty, díky nimž nahlédnou do světa, kde se pracuje s ukrytými miliony. Obsahují jména korporací, premiérů i diktátorů, šejků, emírů a králů, mafie, překupníků a drogových bossů, tajných agentů, aristokratů, celebrit a velmi bohatých lidí. Více než čtyři sta novinářů z nejvýznamnějších médií na světě spolupracovalo v přísném utajení, aby na jaře 2016 simultánně publikovali takzvané Panamské dokumenty –  Panama Papers. Vychází v říjnu.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Podívejte se na trailer k nové Disneyovce natočené podle knihy A Wrinkle In Time od Madeleine L’Engle. Těšte se třeba na Chrise Pinea nebo Reese Witherspoon. Knihu u nás vydá nakladatelství Slovart pod značkou Booklab. 

Odtajněna byla první fotografie z připravovaného hollywoodského filmu Ready Player One, který režíruje samotný Steven Spielberg. Film vtrhne do kin v březnu 2018. 

Herečka Troian Bellisario známá především ze seriálu Pretty Little Liars získala roli v připravovaném filmu Kde se touláš, Bernadetto. Připojí se tak ke hvězdám jako jsou Cate Blanchett nebo Kristen Wiig. Kde se touláš, Bernadetto je příběh dívky, která na vlastní pěst pátrá, kam že se to poděla její matka a nebojí se použít všechny prostředky.

Jedna z nejpopulárnějších pohádek Alladin je předlohou velké spousty knih. V loňském roce vyšla třeba kniha Zakázané přání. Tento nesmrtelný příběh nyní zažívá další úspěch – dočká se nového filmového zpracování. Do role Aladina byl obsazen Mena Massoud, jako princezna Jasmine se představí Naomi Scott a na roli džina kývl herec Will Smith. 

Nedávná knižní novinka Ďábel v bílém městě se zařadí mezi knižní hity, které brzy zamíří na filmová plátna. Leonardo DiCaprio již v roce 2010 koupil filmová práva a nyní už je téměř hotový scénář. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.teenvogue.com, www.justjaredjr.com, www.indiewire.com, www.variety.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *